Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát

2023. május 03. 19:07
Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát és valamennyi állomását az utasforgalomnak - jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.
 
Megvan a végső dátum: május 22-én átadjuk a 3-as metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak – írta a közösségi oldalán Karácsony Gergely.
Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát
Március 20-án délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járt a 3-as metró – közölte korábban a Budapesti Közlekedési Központ.
 
A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tartott a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem álltak meg a szerelvények, a lezárt állomások környékét pótlóbusszal és egyéb járatokkal lehetett megközelíteni.
 
Hétvégenként csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedtek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehetett utazni.
 
A 3-as metró felújítása öt és fél évig tartott.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Farsang a Várkert Bazárban

2023. február 07. 19:56
Farsangi programokkal, köztük kézműveskedéssel, koncerttel és hangszersimogatóval várja a családokat a Várkert Bazár február 12.-én, vasárnap.
11 órától a Makám Zenekar ad koncertet Bogárbál címmel. Az interaktív családi műsor az állatvilág és az ember, különösen az állatok és a gyerekek kapcsolatát mutatja be. A koncerten játékos formában kerül közel a nagyvároshoz szokott gyerekekhez a természet, az erdő, mező, tó, folyó és a benne élő állatok.

Negyedszer nyerte el Európa Legjobb Karácsonyi Vására címet az Advent Bazilika

2023. december 13. 18:19
Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét az Advent Bazilika a European Best Destination szavazásán.
Soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést, amit az Advent Bazilika ráadásul a 2019-es első helyezés után 2021-óta folyamatosan kiérdemel. Budapest immár négyszeresen Európa-első karácsonyi vásárként többek között London, Bécs és Prága rendezvényeit előzte meg a versenyen.