Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát

2023. május 03. 19:07
Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát és valamennyi állomását az utasforgalomnak - jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.
 
Megvan a végső dátum: május 22-én átadjuk a 3-as metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak – írta a közösségi oldalán Karácsony Gergely.
Május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát
Március 20-án délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között járt a 3-as metró – közölte korábban a Budapesti Közlekedési Központ.
 
A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tartott a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem álltak meg a szerelvények, a lezárt állomások környékét pótlóbusszal és egyéb járatokkal lehetett megközelíteni.
 
Hétvégenként csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekedtek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehetett utazni.
 
A 3-as metró felújítása öt és fél évig tartott.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Május 20-án indul a szezon a fertőrákosi barlangszínházban

2023. április 20. 14:49
Komoly- és könnyűzenei koncertek, tánc- és színi előadások, musicalek és operett is szerepel a fertőrákosi barlangszínház idei évadának műsortervében, a szezon május 20-án kezdődik a Sopron Táncegyüttes műsorával.
 
Május 26-án a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet ötven zenésszel, május 27-én és 28-án pedig a Rátonyi Róbert Színház mutatja be a Mágnás Miska operettet.

Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne

2023. október 27. 14:07
Egyelőre összesen húsz kilométer van meg belőle.
 
A nagyjából 300 kilométer, ezzel a leghosszabb tranzitútvonal lesz, ha elkészül az M9-es autópálya, amely a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózatot kötné össze Magyarországon. A pályából eddig összesen 20 kilométernyi szakasz készült el, ám folytatódhat az építése.