Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben

2023. november 15. 16:12
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.
 
Manófalva született a Római-part fái alatt – írták egy Facebook bejegyzésben.
 
Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. A művész legújabb alkotását az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre.
Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben
Tamás munka közben “lelkes támogatókra” talált kedves mókusok és cinkék személyében, akik folyamatosan figyelemmel kísérték, mit is csinál.
Egy egész meseszerű madárváros épült, melynek az arra sétálók találó neveket is adtak. Egyesek mókusfalvának, mások manólaknak, vagy tündérszállónak nevezik a pompás épületegyüttest.
 
Kánya Tamás összegyűjtötte a természetes anyagokat a környékről, és helyben készített el mindent. Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csinált, két oldalt korláttal, hogy a mókusok tudjanak mibe kapaszkodni. A háztetőket fűzfaágakból fonta, fenyőágakból, korhadt fakeregből, kövekből, valamint elfásult taplógombából építkezett.
 
Mindent felhasznált, amit csak talált. A környék zöldhulladék-lerakatai is kiváló alapanyagokat szolgáltattak.
Nagy élet zajlik azóta a tüneményes házak között, a napokban megjelent egy erdei csíkos pirók egércsalád is, a mókusok pedig szinte folyamatosan lopkodják a diót. A vörös bundás rágcsálók praktikusan használják a hidakat, vagy ücsörögnek a házak tetején és mogyorót majszolnak.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Levendulafesztivállal indul a nyár Tiszaderzsen

2024. június 10. 15:48
A Tisza-tó nyárindító minifesztiválja a Tiszaderzsen megrendezésre kerülő Tisza-tavi Levendula Fesztivál, ami a gondtalan kikapcsolódást ötvözi a művészettel és az aktív időtöltéssel.

Ezt kell tudni a pápalátogatásról: programok, utazási kedvezmények, közlekedési korlátozások

2023. április 28. 14:08
Ferenc pápa április 28–30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. Összegyűjtöttük, hol lehet találkozni a pápával, milyen kedvezmények és kísérőprogramok várják a hívőket és az érdeklődőket és milyen közlekedési korlátozásokra kell számítani a hétvégén.
Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre és háromnapos látogatásának végeztével 30-án, vasárnap utazik vissza a Vatikánba. A katolikus egyházfő repülőgépe péntek délelőtt száll le a Liszt Ferenc-repülőtéren.