Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben

2023. november 15. 16:12
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.
 
Manófalva született a Római-part fái alatt – írták egy Facebook bejegyzésben.
 
Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. A művész legújabb alkotását az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre.
Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben
Tamás munka közben “lelkes támogatókra” talált kedves mókusok és cinkék személyében, akik folyamatosan figyelemmel kísérték, mit is csinál.
Egy egész meseszerű madárváros épült, melynek az arra sétálók találó neveket is adtak. Egyesek mókusfalvának, mások manólaknak, vagy tündérszállónak nevezik a pompás épületegyüttest.
 
Kánya Tamás összegyűjtötte a természetes anyagokat a környékről, és helyben készített el mindent. Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csinált, két oldalt korláttal, hogy a mókusok tudjanak mibe kapaszkodni. A háztetőket fűzfaágakból fonta, fenyőágakból, korhadt fakeregből, kövekből, valamint elfásult taplógombából építkezett.
 
Mindent felhasznált, amit csak talált. A környék zöldhulladék-lerakatai is kiváló alapanyagokat szolgáltattak.
Nagy élet zajlik azóta a tüneményes házak között, a napokban megjelent egy erdei csíkos pirók egércsalád is, a mókusok pedig szinte folyamatosan lopkodják a diót. A vörös bundás rágcsálók praktikusan használják a hidakat, vagy ücsörögnek a házak tetején és mogyorót majszolnak.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon

2023. május 05. 14:24
Állatbemutatókkal, kutyaszépségversennyel és játékos programokkal várja idén is a családokat május 6-án a Rex Kutyaotthon Alapítvány a felelős állattartás napján, a budapesti Rex Állatszigeten.
A színpadi beszélgetések, állatbemutatók, kutyafotózás, kvízjátékok és kutyaszépségverseny mellett kézműves foglalkozásokkal, zenés mesejátékkal és tanya olimpiával is készülnek a szervezők - olvasható az alapítvány közleményében.

Gyalogtúrára hív a nemzeti park

2024. január 24. 17:43
Január 28-án, vasárnap a Kígyósi-tanösvényre várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.