Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben

2023. november 15. 16:12
Az állatok birodalmát már be is lakták a mókusok, a cinegék és csuszkák.
 
Manófalva született a Római-part fái alatt – írták egy Facebook bejegyzésben.
 
Kánya Tamás Land art alkotásait a Római-parton és környékén szokta elkészíteni. A művész legújabb alkotását az állatok ihlették, eredetileg a kreatív alkotó egy madáretetőt szeretett volna készíteni télre.
Manófalva épült a Duna-parti ártéri erdőben
Tamás munka közben “lelkes támogatókra” talált kedves mókusok és cinkék személyében, akik folyamatosan figyelemmel kísérték, mit is csinál.
Egy egész meseszerű madárváros épült, melynek az arra sétálók találó neveket is adtak. Egyesek mókusfalvának, mások manólaknak, vagy tündérszállónak nevezik a pompás épületegyüttest.
 
Kánya Tamás összegyűjtötte a természetes anyagokat a környékről, és helyben készített el mindent. Uszadékfákból házakat, létrákat, átjárókat, ajtókat és kis hidakat csinált, két oldalt korláttal, hogy a mókusok tudjanak mibe kapaszkodni. A háztetőket fűzfaágakból fonta, fenyőágakból, korhadt fakeregből, kövekből, valamint elfásult taplógombából építkezett.
 
Mindent felhasznált, amit csak talált. A környék zöldhulladék-lerakatai is kiváló alapanyagokat szolgáltattak.
Nagy élet zajlik azóta a tüneményes házak között, a napokban megjelent egy erdei csíkos pirók egércsalád is, a mókusok pedig szinte folyamatosan lopkodják a diót. A vörös bundás rágcsálók praktikusan használják a hidakat, vagy ücsörögnek a házak tetején és mogyorót majszolnak.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Ezernél is több csapat indul a csabai kolbászfesztiválon

2023. október 10. 15:24
Október 19-22. között 26. alkalommalrendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált a CsabaParkban, ahol fellép többek közt a Halott Pénz, Dzsúdló, Rúzsa Magdi, Boban Markovic és Azahriah is - közölték a szervezők. A fesztivál legnagyobb attrakcióinak évről évre a különböző gyúróversenyek számítanak, amelyekre összesen ezernél is több csapatot várnak.
 

Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál

2024. január 09. 16:21
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.
 
Rendkívül ritka látványban volt része azoknak, akik a vasárnapi szeles időben a Balaton partján jártak. A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a magyar tengernél, azonban ma még bámulatosabb pillanatoknak lehetett mindenki a szemtanúja, aki vette a bátorságot, és a tó partján tett egy szó szerint frissítő sétát, ami az orkán erejű szélben és a fagyos levegőben valljuk be igencsak merész vállalkozás, de a látvány, ami a szem elé tárult megérte a fázós pillanatokat.