Már csak egy hónapig lehet leadni a kifizetési kérelmet a borászati gépek támogatásához

2022. november 23. 18:12
Megjelent a Magyar Államkincstár 74/2022. (XI.14.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról.
 
A kifizetési kérelem a www.mvh.allamkincstar.gov.hu  honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki.
 
Kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással nyújtható be. A kifizetési kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat.
Már csak egy hónapig lehet leadni a kifizetési kérelmet a borászati gépek támogatásához
Kifizetési kérelmet – az előírt mellékletek csatolásával együtt – a 2022/2023 borpiaci évben 2022. november 15. 00.00.00 óra és 2022. december 21. 23.59.59 óra között kell benyújtani. Egy benyújtási időszakban egy kérelmező kizárólag egy kifizetési kérelmet nyújthat be – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.
 
A jelenlegi benyújtási időszakban a 2021. április 1. és április 20. között és a 2022. január 15. és február 15. között benyújtott és jóváhagyott támogatási kérelmekre lehet benyújtani kifizetési
kérelmet. Egy kérelmező támogatási kérelem időszakonként egy-egy kifizetési kérelmet nyújthat be.
 
A kifizetési kérelemhez csatolni kell:
a borászati gép, technológiai berendezés beszerzéséhez kapcsolódó adásvételi szerződés, illetve hitelszerződés másolatát;
számla és annak kifizetését igazoló bizonylat másolatát;
átadás-átvételt igazoló dokumentum másolatát;
a gyártó által kiállított, a borászati gép, technológiai berendezés gyártási időpontját igazoló dokumentum másolatát;
üzembehelyezési jegyzőkönyv másolatát;
a borászati gép, technológiai berendezés műszaki adatait tartalmazó, a gyártó által kiállított dokumentum másolatát;
hegybírói igazolást az előző évi szüreti, termelési vagy készletjelentési kötelezettség teljesítéséről;
az üzem működési engedélyének másolatát;
az angoltól eltérő idegen nyelven kiállított dokumentum esetében a szakfordítói szakképesítéssel rendelkező személy által készített hiteles magyar nyelvű fordítást, valamint a fordítást végző személy szakfordítói szakképesítésének igazolását
a kérelmező Rendelet 3. § (1) bekezdés f) pontja szerinti nyilatkozatait (a borászati gép üzemeltetéséről és nyilvántartásáról).
A kérelem benyújtási módjai:
természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, akkor az ügyfélkapuján keresztül saját nevében;
nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén elsődleges képviselője útján;
természetes személy és nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén meghatalmazott útján ügyfélkapus azonosítással történő benyújtás;
természetes személy és nem természetes személy ügyfél (kérelmező) esetén kamarai meghatalmazott útjánügyfélkapus azonosítással történő benyújtás.
A kifizetési kérelem benyújtásának részletei és a Kincstári közlemény elérhető az alábbi linken:https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/74-2022-xi-14-szamu-kincstar-kozlemeny
 
Forrás: agrpnaplo.hu

Kapcsolódó cikkek

Az erdők vízháztartásának megőrzése a klímavédelem egyik fontos eszköze

2023. február 02. 13:37
Az erdők a Föld vízgazdálkodásának kiemelkedő szereplői; elég csak arra gondolni, hogy az erdősült vízgyűjtő területek a világon hozzáférhető víz 75 százalékát adják. Beszédes példa az is, hogy a világ nagyvárosai egyharmadának ivóvízkészlete jelentős részben erdőterületekről származik. A 2022-es aszály szemmel látható nyomokat hagyott a Pilisi Parkerdő területén is. A sajnálatos tendencia egyértelmű: a szélsőséges eloszlás hatalmas, a talaj számára „feldolgozhatatlan” mennyiségű csapadékot és hosszú, száraz és forró időszakokat okoz. A vizes élőhelyek világnapja alkalmából a Pilisi Parkerdő a csapadékvízzel történő innovatív gazdálkodás jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet.

Klímaváltozás és karbonlábnyom

2023. március 16. 12:53
Mind a klímaváltozást fokozó anyagok mennyiségi csökkentésének igénye, mind pedig a klímaváltozás hatása miatt kénytelenek leszünk már középtávon is elmozdulni a ma használatos takarmányozási rendszerektől. A ma és a jövő dinamikus kihívásaira csak a takarmányok és a takarmányozási stratégiák folyamatos optimalizálásával válaszolhatunk.
Ez újabb takarmánynövények bevezetésével, a keveréktakarmányokban használt összetevők arányának megváltoztatásával, és különösen a melléktermékek nagyobb arányú felhasználásával járhat – mondta el az Állattenyésztésnek dr. Halas Veronika, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docense.