Már lehet jelentkezni a MATE új gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzésére

2022. december 15. 15:42
Naprakész piaci ismeretekkel indít gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa 2023. márciusában.
Már lehet jelentkezni a MATE új gyümölcs- és zöldségfeldolgozó képzésére
A 3 féléves, diplomával elismert képzésen magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, valamint korszerű gazdasági, jogi és marketingismereteket lehet szerezni, de a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés egyaránt fókuszba kerül. Ezeken túl a résztvevők az adalék- és csomagolóanyagok, valamint a témához kapcsolódó innovatív technológiák világában is elmélyülhetnek – értesült a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közleményéből az Agro Napló.
 
​​​​​​A képzés résztvevői a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett több tanulmányút is lesz, melyeken az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel lehet megismerkedni, személyes benyomásokat és tapasztalatot cserélve.
 
A végzett hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására vagy akár saját kisüzem irányítására is.
 
A munka mellett elvégezhető képzés a felsőfokú diplomával nem rendelkezők számára is nyitott, ők tanfolyami keretek között vehetnek részt a képzésen.
 
A szakirányú továbbképzésre 2023. január 13-ig lehet jelentkezni.
 
forrás: agronaplo.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Feldman Zsolt: Az Agrárminisztérium továbbra is támogatja a precíziós átállást

2022. december 15. 15:46
Folytatódik a precíziós átállást ösztönző mezőgazdasági támogatás a következő, 2027-ig tartó finanszírozási ciklusban – mondta Feldman Zsolt.
 
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállítás budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a pályázati lehetőséggel az eddigieknél is több kistermelő élhet majd. 

Az életminőség javításához az úthálózat fejlesztése is hozzájárul

2023. november 15. 17:40
A vidéken élők életminőségének javítása mellett a térség gazdasági fejlődését is szolgálják a külterületi útfejlesztések, a megfelelő közlekedési körülmények biztosítása - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Jászárokszállás Torba dűlő külterületi útátadó ünnepségen.