Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára

2023. július 13. 12:14
2023. október 20-22. között 81. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek keretein belül idén is elismerésben részesülnek a hazai élelmiszeripari innovációk legkiemelkedőbb eredményei.
Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára
A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
 
Az Agrárminisztérium, az Agrárkamara és különböző szervezetek képviselőiből álló bírálóbizottság az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a benyújtott pályázati anyagok színvonalát is értékeli.
 
Az első 3 helyezett összesen 4,5 millió forint értékű, exportösztönzést segítő külföldi kiállításokon való részvételre jogosító nyereményben részesül.
 
Az Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázat részletei, a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az OMÉK hivatalos honlapján, itt olvashatók.
 
A jelentkezést az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével adhatják le, PDF formátumban 2023. szeptember 7-ig, az efef@am.gov.hu e-mail címre elküldve.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Idén is versenybe szálltak a minőségi pálinkák

2023. február 07. 19:30
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon – mondta Nagy István a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján.
 
A miniszter kiemelte, hogy a debreceni esemény a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenye. A megmérettetésen használt 100 pontos bírálói rendszer széles és mély lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre, a legjobb minták kiválasztására. A versenyre nevező kereskedelmi főzdék, bérfőzdék, bérfőzetők és főzőmesterek, magánfőzök kiváló minőségű pálinkákkal és párlatokkal neveztek idén is, méltón képviselve mindazt, amit a verseny neve, a Quintessence szó jelent – legjava, a lényege, a netovábbja valaminek – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Tudtad? A bodza nem csak az emésztést, hanem a légzést is segíti.

2024. július 22. 15:20
A bodza alkalmas lehet a felső légúti betegségek gyógyszer nélküli kezelésére.
 
A bodza a népi gyógyászat egyik legismertebbe és legkedveltebb gyógynövénye. Amellett, hogy a bogyós termését és a virágait is felhasználják, sokak által gyakran használt gyógynövény. Ez főleg antioxidáns tulajdonságainak hála kiválóan alkalmas a megfázás és az influenza kezelésére, emellett hatékonyan csökkentheti a gyulladásokat a szervezetben.