Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára

2023. július 13. 12:14
2023. október 20-22. között 81. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek keretein belül idén is elismerésben részesülnek a hazai élelmiszeripari innovációk legkiemelkedőbb eredményei.
Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára
A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
 
Az Agrárminisztérium, az Agrárkamara és különböző szervezetek képviselőiből álló bírálóbizottság az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a benyújtott pályázati anyagok színvonalát is értékeli.
 
Az első 3 helyezett összesen 4,5 millió forint értékű, exportösztönzést segítő külföldi kiállításokon való részvételre jogosító nyereményben részesül.
 
Az Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázat részletei, a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az OMÉK hivatalos honlapján, itt olvashatók.
 
A jelentkezést az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével adhatják le, PDF formátumban 2023. szeptember 7-ig, az efef@am.gov.hu e-mail címre elküldve.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos a magyar termelőknek az élelmiszeripar sikere

2023. október 30. 17:40
A Hungarian Food Business Program eredményeiről és a magyar termékek exportteljesítményéről kérdeztük Giczi Gergelyt, az AMC ügyvezető-helyettesét.
 
Az idei OMÉK-on több mint száz külföldi beszerző találkozott 46 magyar exportképes vállalkozással és közel ezer tárgyalást folytattak le egymással a Hungarian Food Business Program keretében. Az exportfejlesztési program eredményeiről Giczi Gergellyel, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettesével, a program házigazdájával beszélgettünk.

Két év alatt megtöbbszörözte az ALDI a magyar termelőknek adott megrendeléseinek értékét

2023. augusztus 24. 15:07
Több mint 50 milliárd forinttal növelte a magyar beszállítók felé irányuló megrendeléseit tavaly az Aldi, amely hozzájárul a hazai élelmiszer-feldolgozók eredményességéhez és összhangban van a kiskereskedelmi lánc korábbi vállalásaival is - hangzott el egy sajtóeseményen csütörtökön. A rendezvényen az Aldi megerősítette 2021-es ígéretét, és vállalta, hogy továbbra is magyar hús- és tejtermékekkel, valamint más kategóriákban is magyar beszállítóktól származó élelmiszerekkel látja el vásárlóit.