Még napokig ázhatnak a vetések

2016. május 03. 07:51
A Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat rövid időn belül.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán helyenként, átmenetileg, rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé valószínű eső, záporeső, legnagyobb eséllyel az ország középső sávjában. Az északi, északkeleti szél több helyen erős, a Nyugat-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, az Észak-Alföldön valószínű a melegebb.

repce

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán lehet. Kedden napközben elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna mentén alakulhatnak ki záporok, elszórtan zivatarok. A legintenzívebb csapadéktevékenység a Dunántúl középső, illetve északi területén valószínű, ahol lokálisan jelentősebb mennyiségű (25-30 mm) csapadék is lehullhat rövid időn belül.

 

Kapcsolódó cikkek

Együttműködési megállapodást kötöttek a visegrádi országok agrárkutatási intézményei

2017. november 10. 09:13
Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei csütörtökön, Budapesten.
 

Az élelmiszerek ára 4,1 százalékkal emelkedett egy év alatt

2018. április 11. 09:41
2018. márciusban a fogyasztói árak átlagosan 2 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt.