Megalakult a Vásárcsarnokok, piacok együttműködési fóruma

2023. szeptember 06. 14:24
Megalakult a Vásárcsarnokok, piacok együttműködési fóruma szerdán Budapesten; a szerveződés első közös eseménye a szeptember 22-ei Nyitott piacok napja – Piacok éjszakája lesz.
Megalakult a Vásárcsarnokok, piacok együttműködési fóruma
Az együttműködési fórumot a magyarországi vásárcsarnokok és piacok közül 14 szervezet hozta létre, a megállapodást a budapesti Vámház körúti Nagycsarnokban tartott alakuló ülésen írták alá.
 
Földes Tamás, a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a hangsúly a szakmai együttműködésen van, jelenleg a vásárcsarnokoknak, piacoknak nincs ilyen jellegű szakmai szerveződése. Az együttműködés megteremti annak lehetőségét, hogy a szektor szereplői a jövőben hatékonyan, összehangolt munkával jelenjenek meg a gazdasági életben, és kommunikáljanak az agráriummal, az élelmiszeriparral és az élelmiszer-kiskereskedelemmel, de főképpen a vásárlókkal és a nagyközönséggel – fejtette ki.
 
Az alapító tagok új közös projektek indítását tűzték ki célul, egyebek mellett országos szintű szakmai események közös, illetve egymásra épülő megrendezését, termékcentrikus, időszakhoz kötött országos események szervezését, piac-működtetési, technológiához kapcsolódó fejlesztések kidolgozását, koordinálását, szakmai konferenciák szervezését és közös kommunikáció alkalmazását – ismertette az ügyvezető igazgató.
 
A 14 alapító tag várja a további csatlakozók jelentkezését: a lehetőség nyitott valamennyi, Magyarországon működő vásárcsarnok, piac számára, tulajdonviszonyoktól, működési formától, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.
A fórum első közös eseményét, a szeptember 22-i Nyitott piacok napja – Piacok éjszakáját hagyományteremtő céllal hozták létre az alapítók, a rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól, de bemutatkozási lehetőség is az agrárium és az élelmiszeripar számára.
Összefogtak az ország piacai, vásárcsarnokai – nagy esemény a láthatáron |  Startlap Vásárlás
Az eseménnyel a piacozást, mint a tudatos és személyes vásárlást szeretnék népszerűsíteni, megszólítani a fiatalokat, a családosokat, és közvetlenül összekapcsolni a lakosságot a helyi termelőkkel, kereskedőkkel. A nyílt nap keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a vásárcsarnokok működésével, szakmai és építészeti érdekességekkel, és különböző kulturális programok is várják majd a látogatókat – mondta Polákovics Marietta, a Szombathelyi Városi Vásárcsarnok igazgatója.
 
A programba 9 vidéki és 16 budapesti helyszín kapcsolódik be. Az együttműködési fórum minden tagja önállóan dönt arról, hogy nappali vagy éjszakai rendezvénnyel csatlakozik a kezdeményezéshez. A hangsúly azon van, hogy az adott piachoz, vásárcsarnokhoz tartozó agglomeráció, térség, tájegység jellemzői, terményei, termékei és szolgáltatási jelenjenek meg az eseményen – emelte ki az igazgató.
 
forrás: trademagazin.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy István: fontos megismertetni a gyermekekkel a tej minden élettani hatását

2023. november 10. 15:19
Fontos megismertetni a felnövekvő generációval a tej minden élettani hatását – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken (nov.10.)  a Tej Terméktanács tejtermékeket népszerűsítő iskolai edukációs programján a Győri Szakképzési Centrum Bolyai János Általános Iskolában, Mosonmagyaróváron.
 

Hét százalékkal csökkent a hazai üvegházhatásúgáz-kibocsátás

2023. augusztus 18. 15:05
Uniós előírás alapján a tagállamok minden évben július végéig küldenek megközelítő adatokat az üvegházhatású gázok előző évi kibocsátásáról az Európai Bizottságnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) összesítése szerint Magyarország kibocsátása 2021-hez viszonyítva 7 százalékkal mérséklődött 2022-ben - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden az MTI-vel.
A tárca közleménye szerint az előzetes adatok alapján az 1990-es bázisévhez képest ez már 37 százalékos csökkenést jelent.