Megalakultunk!

2014. február 08. 19:25
Megalakult a Magyar Szakszervezeti Szövetség Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai Ágazati Tagozata
Megalakultunk!

2014. február 7-én megalakult a Magyar Szakszervezetei Szövetség Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai Ágazati Tagozata.

Az ülésen részt vevők elsősorban kinyilvánították, hogy részt kívánnak venni a Tagozat munkájában. A Baromfiipari-és Hűtőipari Dolgozók Szakszervezete, valamint a Gabona-és Malomipari Dolgozók Szakszervezete még ne döntötte el, hogy melyik ÁT munkájában kíván részt venni, de a megalakuló Tagozat állandó, tanácskozási jogú meghívottként számít rájuk, s Ők ezt vállalták.

Döntött a Tagozat arról is, hogy a továbbiakban a fent említett nevet kívánja használni.

Személyi kérdések tekintetében a Tagozat a következők szerint döntött:

Az MSZSZ elnökségében tanácskozási joggal a továbbiakban Tóth Istvánné az Országos Választmány tagja vesz részt a MÉDOSZ részéről, kinek állandó helyettese Pásztor Tibor, az ÉDSZ megbízott elnöke.

Döntés született arról is, hogy az ÁT üléseinek állandó meghívottja Bogdánné Nánai Mária, a VISZ részéről.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Október 7, a tisztes munka világnapja

2014. szeptember 30. 08:28
A munka világa fenntarthatatlan úton halad. A dolgozó emberek naponta szembesülnek bizonytalansággal, a munkahelyek elvesztésével és az egyenlőtlenségekkel. A dolgozók családtagjaikon keresztül is tapasztalhatják a munkanélküliséget, vagy a csökkentett munkaidőből adódó problémákat az elmúlt években, míg világszerte 1,2 milliárd ember még mindig rendkívüli szegénységben él.

V4 találkozó Sárospatakon

2013. november 15. 19:32
A MÉDOSZ meghívására - az MSZOSZ támogatásával - találkoztak a V4 országok mezőgazdasági és élelmiszeripri szakszervezeteinek képviselői.