Megállapodott a Ruszprodszojuzzal az agrárkamara

2017. február 08. 07:48
Együttműködési megállapodást kötött Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Cél, hogy fejlődjön a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelemi és befektetési együttműködés.

Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlesztéseket célzó megállapodást kötött Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij, az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) igazgatója a moszkvai Prodexpo 2017 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon. A két szervezet vezetői többek között megegyeztek abban, hogy támogatják a magyar és az orosz cégek kereskedelmi és befektetési tevékenységét és a két ország élelmiszeripari piacaival kapcsolatos információcserét. 

Győrffy Balázs a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a magyar gyártók érdekeltek az orosz piacra irányuló élelmiszerexportban, különösen a húsipari, a fagyasztott termékek, a zöldség-gyümölcs és a prémiumkategóriás termékek terén. A NAK közleménye szerint a kamarának és tagjainak azért is fontos a megállapodás, mert a folyamatos információcsere felkészülést jelent az embargó lezárását követő időszakra. 

Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij pedig hangsúlyozta, hogy a további külgazdasági helyzet alakulásától függetlenül a szervezetek közötti megállapodás megalapozza a hatékony és előnyös együttműködést a két ország élelmiszeripari cégei érdekében. Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) olyan szakmai szervezet, amely több mint 400, Közép-Oroszországban, Szibériában, illetve az észak-nyugati, déli, uráli és távol-keleti régióban működő élelmiszeripari gyártót és forgalmazót egyesít.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Csökkennek az élelmiszerárak a FAO szerint

2017. április 07. 08:25
A bőséges meglévő készletek és a kecsegtető kilátások miatt 2,8 százalékkal csökkentek a FAO által nyomon követett világpiaci élelmiszerárak márciusban, habár ez még így is meghaladja a tavaly ilyenkor mért értéket. Az első globális gabona-előrejelzések is ígéretesek a 2017-es évre nézve.

Még egy hétig lehet jelentkezni az idei TeSzedd!akcióra

2017. augusztus 30. 09:28
Az idén 7. alkalommal meghirdetett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban való részvételre a www.teszedd.hu honlapon 2017. szeptember 5-én (kedd) éjfélig lehet koordinátorként találkozási pontot létrehozni, és önkéntesként regisztrálni.