Megállapodott a Ruszprodszojuzzal az agrárkamara

2017. február 08. 07:48
Együttműködési megállapodást kötött Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Cél, hogy fejlődjön a Magyarország és Oroszország közötti kereskedelemi és befektetési együttműködés.

Magyarország és Oroszország közötti kereskedelmi és befektetési fejlesztéseket célzó megállapodást kötött Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij, az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) igazgatója a moszkvai Prodexpo 2017 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon. A két szervezet vezetői többek között megegyeztek abban, hogy támogatják a magyar és az orosz cégek kereskedelmi és befektetési tevékenységét és a két ország élelmiszeripari piacaival kapcsolatos információcserét. 

Győrffy Balázs a megállapodás kapcsán elmondta, hogy a magyar gyártók érdekeltek az orosz piacra irányuló élelmiszerexportban, különösen a húsipari, a fagyasztott termékek, a zöldség-gyümölcs és a prémiumkategóriás termékek terén. A NAK közleménye szerint a kamarának és tagjainak azért is fontos a megállapodás, mert a folyamatos információcsere felkészülést jelent az embargó lezárását követő időszakra. 

Gyenyisz Akragyjevics Flerovszkij pedig hangsúlyozta, hogy a további külgazdasági helyzet alakulásától függetlenül a szervezetek közötti megállapodás megalapozza a hatékony és előnyös együttműködést a két ország élelmiszeripari cégei érdekében. Az Orosz Élelmiszeripari Gyártók és Forgalmazók Szövetsége (Ruszprodszojuz) olyan szakmai szervezet, amely több mint 400, Közép-Oroszországban, Szibériában, illetve az észak-nyugati, déli, uráli és távol-keleti régióban működő élelmiszeripari gyártót és forgalmazót egyesít.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyógyszer hatóanyagot is tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2018. október 05. 08:41
Egy augusztus végi ellenőrzés folytatásaként nem engedélyezett összetevőket, gyógyszer hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az érintett szlovák forgalmazó további, eddig még nem ellenőrzött termékeit hatósági zár alá vették a szakemberek, azok laboratóriumi vizsgálata folyamatban van.

Meghosszabították a türelmi időt

2016. június 06. 08:58
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) meghosszabbította a türelmi időt, azaz az ügyfeleknek 2016. december 31-ig van lehetőségük a növényvédelmi szolgáltatással kapcsolatos adatszolgáltatásra.