Megállapodtak a szakszervezetek a Continentallal

2021. március 05. 07:58
„Lezárult a több hónapja tartó konfliktus a Makói Contitech Fluid Automotive Kft telephelyén.
Megállapodtak a szakszervezetek a Continentallal

A munkáltató végül elfogadta a Makói Gumiipari Szakszervezet 6 hónappal ezelőtti javaslatát, miszerint a korábbi, a munkáltató által felmondott szerződéssel megegyező tartalmú 2021. december 31-ig érvényes új kollektív szerződést kötnek. Ennek felgyorsítása érdekében a cég futárral elindította a szerződéseket aláíratni a cégnél működő másik két szakszervezet vezetőségéhez Budapestre és Vácra” – olvashatóa a szakszervezet közleményben.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

„Emellett a felek intenzív tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy egy új, versenyképességet javító és a munkavállalók számára elfogadható tartalmú kollektív szerződést tudjanak kötni.

Ebben a szakszervezetek különös tekintettel lesznek a munkáltató igényeire, ugyanakkor nem feledkeznek meg a munkavállalók egészségügyi, családi és szociális körülményeiről, amelyek biztosítják a cég hosszútávú fenntarthatóságát, ugyanakkor a túlterhelés nélküli és biztonságos foglalkoztatást, amelyek a Continental AG fő alapelvei” – írják

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában a 2021. február 20-i 8 órás, és a 2021. február 24. szerda 14 óra és 2021. február 25. 14 óra között szervezett 24 órás sztrájkot követően több alkalommal is a tárgyalóasztalhoz ültek az MGSZ sztrájkbizottságának tagjai és a munkáltató képviselői. Azonban nem jutottak eredményre, így szerdán folytatódott a sztrájk.

 

www.vg.hu

Kapcsolódó cikkek

B.Ú.É.K. !

2020. január 06. 09:02
  jévi köszöntő

Rejtély, hogy miért oly ritka a bagolyszakállas tyúk

2019. augusztus 02. 07:47
A bagolyszakállas tyúkot kb. 20 évvel ezelőtt „próbáltuk” bírálni egy kiállításon. Sem előtte, sem azóta élőben nem láttam, és az akkor kapható néhány szakkönyv – elsősorban német nyelvű – alapján megpróbáltuk azonosítani a két példányt (egy kakast és egy tyúkot).