Megállapodtak a szakszervezetek a Continentallal

2021. március 05. 07:58
„Lezárult a több hónapja tartó konfliktus a Makói Contitech Fluid Automotive Kft telephelyén.
Megállapodtak a szakszervezetek a Continentallal

A munkáltató végül elfogadta a Makói Gumiipari Szakszervezet 6 hónappal ezelőtti javaslatát, miszerint a korábbi, a munkáltató által felmondott szerződéssel megegyező tartalmú 2021. december 31-ig érvényes új kollektív szerződést kötnek. Ennek felgyorsítása érdekében a cég futárral elindította a szerződéseket aláíratni a cégnél működő másik két szakszervezet vezetőségéhez Budapestre és Vácra” – olvashatóa a szakszervezet közleményben.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

„Emellett a felek intenzív tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy egy új, versenyképességet javító és a munkavállalók számára elfogadható tartalmú kollektív szerződést tudjanak kötni.

Ebben a szakszervezetek különös tekintettel lesznek a munkáltató igényeire, ugyanakkor nem feledkeznek meg a munkavállalók egészségügyi, családi és szociális körülményeiről, amelyek biztosítják a cég hosszútávú fenntarthatóságát, ugyanakkor a túlterhelés nélküli és biztonságos foglalkoztatást, amelyek a Continental AG fő alapelvei” – írják

A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában a 2021. február 20-i 8 órás, és a 2021. február 24. szerda 14 óra és 2021. február 25. 14 óra között szervezett 24 órás sztrájkot követően több alkalommal is a tárgyalóasztalhoz ültek az MGSZ sztrájkbizottságának tagjai és a munkáltató képviselői. Azonban nem jutottak eredményre, így szerdán folytatódott a sztrájk.

 

www.vg.hu

Kapcsolódó cikkek

A Bunge lemond az amerikai etanolüzletről

2020. január 14. 09:22
A Bunge eladja az egyik legnagyobb iowai etanol-előállító üzemében 13 éve meglévő részesedését.

Milliós bánatpénzt ért a magyar autógyárnak, hogy rövid úton kirúghatta a szakszervezeti vezetőt

2020. augusztus 14. 07:59
Az elbocsátott férfi most sokkal kevesebbet keres, mint a Suzukinál.