Megbuktak az olívaolajok a teszteken: némelyik emberi fogyasztásra sem alkalmas

2024. január 19. 14:37
Egyes termékekről kimondták: emberi fogyasztásra vagy élelmiszer-összetevőként való felhasználásra alkalmatlanok.
 
141 extraszűz olívaolajat vizsgáltak meg a szakértők, és ezek 42 százalékánál hamisítást vagy címkézési szabálytalanságot állapítottak meg.
Megbuktak az olívaolajok a teszteken: némelyik emberi fogyasztásra sem alkalmas
A stuttgarti Vegyi és Állategészségügyi Hivatal friss tanulmánya szerint a problémás termékek többségénél (78%) a címkén nem szerepeltek olyan alapvető információk, mint a tápértékadatok. A szabálytalan minták 19%-a pedig nem is nevezhető extraszűz olívaolajnak, mert nem felel meg a jogszabályokban meghatározott minőségi követelményeknek.
 
6 termékről kimondták: emberi fogyasztásra vagy élelmiszer-összetevőként való felhasználásra alkalmatlanok.
 
A kutatás az online beszerezhető termékekre is kiterjedt. Ebben a körben 15 olajból 14 esetében találtak szabálytalanságot: 4 megbukott a minőségvizsgálaton, 10 terméknél pedig jelentős címkézési szabálytalanságokat találtak.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Otthoni csíráztatás: Friss saláta a konyhába

2024. április 10. 15:28
Nincs is annál finomabb, mintha a saját magunk által csíráztatott, friss növényekkel elkészített  kedvenc ételeink. Ezekben ugyanis biztosan nem fogunk találni sem adalékanyagokat, sem növényvédő szereket, 100%-ban bionövényeket termeszthetünk.
A panel egyik hátulütője, hogy nem igazán lehet kertészkedni, pedig a négy fal között sem lehetetlen ezt megtenni. Csíráztatni ugyanis a lakásban is lehet, a nevelése pedig csupán néhány napot vesz igénybe.

Két év alatt megtöbbszörözte az ALDI a magyar termelőknek adott megrendeléseinek értékét

2023. augusztus 24. 15:07
Több mint 50 milliárd forinttal növelte a magyar beszállítók felé irányuló megrendeléseit tavaly az Aldi, amely hozzájárul a hazai élelmiszer-feldolgozók eredményességéhez és összhangban van a kiskereskedelmi lánc korábbi vállalásaival is - hangzott el egy sajtóeseményen csütörtökön. A rendezvényen az Aldi megerősítette 2021-es ígéretét, és vállalta, hogy továbbra is magyar hús- és tejtermékekkel, valamint más kategóriákban is magyar beszállítóktól származó élelmiszerekkel látja el vásárlóit.