Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

2019. július 11. 08:23
Késve érkezett, de nagyon édes.
Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

Három hét késéssel ugyan, de megérkezett a medgyesegyházi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe, írta a Beol.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét?
Kerüljük el a csalódást, hogy mikor felvágjuk a megvásárolt görögdinnyét, az kevésbé roppanós és édes, mint amire számítottunk.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók, most már azonban sok helyen árulják az országszerte és az országhatárokon kívül is keresett Békés megyei “medgyesi” dinnyét. Ez az elnevezés a környékbeli településeken termesztett finomságot is magában foglalja, hiszen Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson, Békéscsabán és Újkígyóson is nagy dinnyeföldek találhatók.

A medgyesegyházi Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a portálnak elmondta:

a májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét.

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány keretében július 13-án, szombaton 15 órakor a szarvasi XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokon a Nemzeti Agrárkamara kiállítói sátránál dinnyekóstoltatást tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

A Nestlé teljesen újragondolta a csokigyártás fogalmát

2019. július 18. 12:27
A Nestlé bejelentette, hogy finomított cukor hozzáadása nélkül, kizárólag a kakaógyümölcsben található kakaóbabból és gyümölcshúsból készült egyedi csokoládéval jelenik meg a piacon.

Ez fájni fog a magyar családoknak: durván emelkedik a hús ára a hazai boltokban

2022. május 13. 09:21
A magyar háztartásokban a baromfi- és a sertéshús fogy leginkább, nem csoda, hiszen hagyományos, népi receptjeink fontos alapanyagának számítanak. Viszont az árak tovább emelkednek, és az emelkedésnek több oka is van: a világon mindenhol évtizedes csúcsokat dönt az infláció - az elszálló globális energia- és élelmiszerárak miatt, amelyek elsősorban a háború miatt nőnek -, másrészt vannak belső hatások is. Cikkünkben most megnéztük, hogyan alakult az egyes állatállományok száma, illetve megnéztük azt is, milyen húst fogyasztanak többségében a magyarok. Sőt, annak is utánajártunk, mennyibe kerülnek ezek a húsok a nagyobb élelmiszerláncoknál.