Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

2019. július 11. 08:23
Késve érkezett, de nagyon édes.
Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

Három hét késéssel ugyan, de megérkezett a medgyesegyházi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe, írta a Beol.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét?
Kerüljük el a csalódást, hogy mikor felvágjuk a megvásárolt görögdinnyét, az kevésbé roppanós és édes, mint amire számítottunk.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók, most már azonban sok helyen árulják az országszerte és az országhatárokon kívül is keresett Békés megyei “medgyesi” dinnyét. Ez az elnevezés a környékbeli településeken termesztett finomságot is magában foglalja, hiszen Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson, Békéscsabán és Újkígyóson is nagy dinnyeföldek találhatók.

A medgyesegyházi Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a portálnak elmondta:

a májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét.

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány keretében július 13-án, szombaton 15 órakor a szarvasi XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokon a Nemzeti Agrárkamara kiállítói sátránál dinnyekóstoltatást tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Nemcsak a fogyasztók pazarolnak

2019. január 31. 08:32
Az élelmiszer-pazarlás, angolul food waste, az utóbbi években népszerű fogalommá vált. A legtöbb szakértő a fogyasztók és a kereskedelem pazarló magatartásával foglalkozik, holott a fogyasztók után a második legtöbb veszteséget a feldolgozóipar termeli.

Maradék nélkül a fenntarthatóbb élelmiszerfogyasztásért

2019. október 17. 14:15
Az élelmezési világnapot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, vagyis a FAO egy magyar javaslat alapján 1976 óta minden évben megtartja. Az élelmezési világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön. Az élelmiszer érték, pazarlásának megelőzése pedig nem csupán környezetvédelmi és gazdasági, de erkölcsi kérdés is. Erre is gondolunk az élelmezési világnapon, október 16-án.