Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

2019. július 11. 08:23
Késve érkezett, de nagyon édes.
Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

Három hét késéssel ugyan, de megérkezett a medgyesegyházi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe, írta a Beol.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét?
Kerüljük el a csalódást, hogy mikor felvágjuk a megvásárolt görögdinnyét, az kevésbé roppanós és édes, mint amire számítottunk.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók, most már azonban sok helyen árulják az országszerte és az országhatárokon kívül is keresett Békés megyei “medgyesi” dinnyét. Ez az elnevezés a környékbeli településeken termesztett finomságot is magában foglalja, hiszen Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson, Békéscsabán és Újkígyóson is nagy dinnyeföldek találhatók.

A medgyesegyházi Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a portálnak elmondta:

a májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét.

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány keretében július 13-án, szombaton 15 órakor a szarvasi XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokon a Nemzeti Agrárkamara kiállítói sátránál dinnyekóstoltatást tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ne kockáztassunk a penésztől lekapart lekvár elfogyasztásával

2019. augusztus 02. 08:40
Célszerűbb a felbontott finomságot a lehető leghamarabb felhasználni.

Profi kertészek filléres trükkje: 5 zöldség, amit egy pohár vízben is termeszthetünk

2020. június 16. 07:41
Vannak, akik nem szívesen bajlódnak a kertészkedéssel mert úgy gondolják, hogy a hosszú órák a kertben nem mindig gyümölcsözőek és a szupermarketekben pillanatok alatt beszerezhető minden konyhai alapanyag. Sokan nem tudják, hogy ennél egyszerűbb módszer is létezik vetőmagok, hosszadalmas bevásárlások és drága csodaszerek nélkül is. A HelloVidék összegyűjtött öt növényt, amit kis munkával is könnyedén szaporíthatunk otthonunkban.