Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

2019. július 11. 08:23
Késve érkezett, de nagyon édes.
Megérkezett a piacokra a magyar szabadföldi görögdinnye

Három hét késéssel ugyan, de megérkezett a medgyesegyházi és környékbeli szabadföldi görögdinnye a piacokra, üzletekbe, írta a Beol.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét?
Kerüljük el a csalódást, hogy mikor felvágjuk a megvásárolt görögdinnyét, az kevésbé roppanós és édes, mint amire számítottunk.

Eddig főként a nagyfóliás termesztésben előállított gyümölcshöz juthattak hozzá a vásárlók, most már azonban sok helyen árulják az országszerte és az országhatárokon kívül is keresett Békés megyei “medgyesi” dinnyét. Ez az elnevezés a környékbeli településeken termesztett finomságot is magában foglalja, hiszen Gerendáson, Magyarbánhegyesen, Dombegyházán, Kunágotán, Nagykamaráson, Almáskamaráson, Békéscsabán és Újkígyóson is nagy dinnyeföldek találhatók.

A medgyesegyházi Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke a portálnak elmondta:

a májusi sok eső miatt csúszott a gyümölcs érése. Aztán viszont a sok napfény, a kiváló klimatikus viszonyok megédesítették a dinnyét.

A zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány keretében július 13-án, szombaton 15 órakor a szarvasi XXII. Aratónap és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokon a Nemzeti Agrárkamara kiállítói sátránál dinnyekóstoltatást tartanak.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Wikimedia Commons

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Húsra, sörre és sajtra költenek a legtöbbet a magyarok

2019. február 21. 07:43
Éves alapon viszont a szénsavas üdítőital értékesítése nőtt a legnagyobb mértékben.

Július 31-ig lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjára

2019. július 15. 08:56
Az élelmiszerpazarlásukat eredményesen csökkentő megoldásokkal, praktikákkal pályázhatnak a 79. alkalommal, a Hungexpón 2019. szeptember 26-29. között megrendezésre kerülő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díjára” 2019. július 31-ig lehet beadni a jelentkezéseket, két alkategóriára: idén az élelmiszer-előállításban és az élelmiszerkereskedelem területén is díjazzák az élelmiszerpazarlás csökkentésére törekvőket.