Meghódították Windsort a hortobágyi csikósok

2019. május 09. 07:30
Május 9-től május 11-ig, azaz csütörtöktől szombatig tart a Royal Windsor Horse Show elnevezésű világhírű rendezvény Nagy-Britanniában, ami az Egyesült Királyság legnagyobb szabadtéri, rendkívül látványos lovas show-ja.
Meghódították Windsort a hortobágyi csikósok

Mátai Ménes meghívott magyar csikósai már napokkal ezelőtt, szombaton kiutaztak kísérőikkel együtt a híres királyi városba.

Az utazás előtti pillanatok – Fotó: Mátai Ménes

A rendezvény szervezői tavaly ellátogattak a Hortobágyra, ahol bepillantást nyerhettek a pusztai csikósokmindennapjaiba, és természetesen a hagyományos csikósbemutatót is megcsodálták. Ennek köszönhetően hívták meg a Mátai Ménes csikósait a nagyszabású rendezvényre.

Fotó: Mátai MénesFotó: Mátai Ménes

Öt csikós és egy pusztaötös tudta elfogadni a megtisztelő meghívást, bár a szervezők többet szerettek volna közülük vendégül látni, annyira elnyerte tetszésüket, amit a Hortobágyon láttak.

rendezvény idén Viktória királynő születésnapjának 200. évfordulóját ünnepli. Három évvel ezelőtt II. Erzsébet királynő 90. születésnapjának apropóján lett 90 perces az esti műsor, amelyet a hatalmas arénában rendeznek meg, és azóta is megmaradt a 90 percnyi műsoridő.

Ezen a nagyszabású gálaesten a magyar csapat hét perc fellépési időt kapott, a bemutatójuk részét pedig olyan hagyományos elemek képezik majd, mint a lóültetés, fektetés, pusztaötös

– mondta el a Sokszínű Vidéknek Torbik Ákos, a Hortobágyi Nonprofit kft. projekt- és marketing osztályvezetője.

A nyolc órától kezdődő műsorban több mint 400 ló és 16 fellépő csoport vesz részt, többek között a Dubaji Lovasrendőrség 40 lovával, de érkeztek Azerbajdzsánból is, hogy csak néhány kuriózumot említsünk.

Fotó: Mátai Ménes

Az egésznapos rendezvénysorozaton csütörtöktől egészen szombatig minden egyes nap több mint 4000 lovat láthatnak az érdeklődők impozáns környezetben, II. Erzsébet királynő magán virágkertjében, a Windsori Kastélyi Virágkertben, ami az év többi részében zárva áll a nagyközönség előtt.

Reméljük, a magyar csikósok meghódítják a windsori közönséget is.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Ők azok, akik együtt egymillió forintot nyertek

2016. május 05. 08:02
Hét agrár-felsőoktatásban tanuló fiatalt díjazott összesen egymillió forint pénzjutalommal az idén második alkalommal meghirdetett fenntarthatósági pályázatán a K&H Bank. Az idén a fenntarthatóságot új technológia, vagy eljárás kidolgozásával szolgáló legjobb pályaműveket díjazták, mivel a bank szerint hosszabb távon csak a képzett szakemberek, az újítások és a nagyobb k+f ráfordítások szolgálják a mezőgazdaság jövőjét. Jelenleg alig a GDP egy százaléka körül mozog a hazai agrár k+f ráfordítás szintje.

Alternatív tápanyag-utánpótlás

2016. május 06. 09:18
Célzott technológiák a mezőgazdaság szolgálatában.