Meghódították Windsort a hortobágyi csikósok

2019. május 09. 07:30
Május 9-től május 11-ig, azaz csütörtöktől szombatig tart a Royal Windsor Horse Show elnevezésű világhírű rendezvény Nagy-Britanniában, ami az Egyesült Királyság legnagyobb szabadtéri, rendkívül látványos lovas show-ja.
Meghódították Windsort a hortobágyi csikósok

Mátai Ménes meghívott magyar csikósai már napokkal ezelőtt, szombaton kiutaztak kísérőikkel együtt a híres királyi városba.

Az utazás előtti pillanatok – Fotó: Mátai Ménes

A rendezvény szervezői tavaly ellátogattak a Hortobágyra, ahol bepillantást nyerhettek a pusztai csikósokmindennapjaiba, és természetesen a hagyományos csikósbemutatót is megcsodálták. Ennek köszönhetően hívták meg a Mátai Ménes csikósait a nagyszabású rendezvényre.

Fotó: Mátai MénesFotó: Mátai Ménes

Öt csikós és egy pusztaötös tudta elfogadni a megtisztelő meghívást, bár a szervezők többet szerettek volna közülük vendégül látni, annyira elnyerte tetszésüket, amit a Hortobágyon láttak.

rendezvény idén Viktória királynő születésnapjának 200. évfordulóját ünnepli. Három évvel ezelőtt II. Erzsébet királynő 90. születésnapjának apropóján lett 90 perces az esti műsor, amelyet a hatalmas arénában rendeznek meg, és azóta is megmaradt a 90 percnyi műsoridő.

Ezen a nagyszabású gálaesten a magyar csapat hét perc fellépési időt kapott, a bemutatójuk részét pedig olyan hagyományos elemek képezik majd, mint a lóültetés, fektetés, pusztaötös

– mondta el a Sokszínű Vidéknek Torbik Ákos, a Hortobágyi Nonprofit kft. projekt- és marketing osztályvezetője.

A nyolc órától kezdődő műsorban több mint 400 ló és 16 fellépő csoport vesz részt, többek között a Dubaji Lovasrendőrség 40 lovával, de érkeztek Azerbajdzsánból is, hogy csak néhány kuriózumot említsünk.

Fotó: Mátai Ménes

Az egésznapos rendezvénysorozaton csütörtöktől egészen szombatig minden egyes nap több mint 4000 lovat láthatnak az érdeklődők impozáns környezetben, II. Erzsébet királynő magán virágkertjében, a Windsori Kastélyi Virágkertben, ami az év többi részében zárva áll a nagyközönség előtt.

Reméljük, a magyar csikósok meghódítják a windsori közönséget is.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Bab, borsó, lencse a brit gasztroblogger-szakács Jenny Chandler tálalásában

2016. augusztus 05. 08:44
Főleg a főzőtanfolyamairól és szakácskönyveiről ismert brit szakácsnő-gasztroblogger nagy rajongója a hüvelyeseknek.

SZJA változások jövőre

2016. szeptember 01. 10:28
A Parlament 2016. június 7-én elfogadta az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2016. évi LXVI. törvényt, mellyel számos adótörvényt módosított. A módosítások érintették többek között a személyi jövedelemadó törvényt is. A következőkben a szakszervezetek illetve a munkavállalók számára fontosabb változásokat vesszük számba.