A Szakszervezet megerősítette: a dolgozói állomány és az áruellátás is stabil marad a boltokban

2021. március 12. 07:32
Nincs szükség tömeges vásárlásokra, tömve vannak a raktárak
A Szakszervezet megerősítette: a dolgozói állomány és az áruellátás is stabil marad a boltokban
Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelzik csütörtökön a 19 órai zárás előtt nem sokkal az élelmiszer-kereskedelemben, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a jövő héttől érvényes korlátozásokra. A boltokban, raktárakban biztosított a munkaerő-utánpótlás – közölte lapunkkal a szakszervezet.

Nincs veszélyben a napi fogyasztási cikkek, drogériatermékek, friss élelmiszerek, alapanyagok üzleteinek üzemelése abból a szempontból, hogy a koronavírus-járvány mostani hulláma a kiskereskedelemben is erőteljesebben jelent meg az elmúlt hetekben.

Jelenleg is stabilan, alternatív működési stratégiákkal felkészülve, teljes gőzzel bonyolítják az áruértékesítést az áruházak, kisebb-nagyobb boltok. A biztonságos kiszolgálás a továbbiakban is garantált lesz minden áruterületen

– közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba.

Csütörtök este 19 óráig többen fordulnak meg a boltokban, mint az átlagos napokon, és ez várható péntektől vasárnapig Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke annak kapcsán, hogy a jövő héttől korlátozott üzemmódra áll át a lakosság fogyasztása, megerősítette:

biztonságos a magyar áruellátottság rendszere, a raktárak tömve vannak árucikkel, és a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek a láncok a megváltozó igények kiszolgálására is.

Már telítődtek a boltok

Csütörtök délután a szakszervezeti vezető jelezte: már érzékelni lehet a fokozott forgalmat az üzletekben, ahová a hétfőtől elrendelt óvoda- és iskolabezárások jegyében egyre többen térnek be az alapanyagok bőségesebb beszerzése miatt. Ennek kapcsán megjegyezte: kéri a munkáltatókat a bolti a területeken is, hogy figyeljenek oda a kisgyermekes beosztottak speciális helyzetére, és tegyék lehetővé számukra a gördülékeny munkavégzést.

Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül!

– hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

 

Tömött parkolók jelzik az élelmiszer-áruházaknál, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a lezárásokra Forrás: KDFSZ

Úgy folytatta:

– Különös tekintettel figyeljünk a maszkviselésre, a kellő védőtávolság betartására, arra, hogy családonként inkább egy személy intézze a bevásárlásokat, segítsék az idősek mindennapjait és a helyzetre való tekintettel többen vegyék igénybe az internetes beszerzési lehetőségeket!

Forrás. Magyar Nemzet / www.munkastanacsok.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.

Ha a munkaidőm 8 óra 20 perc, akkor 20 percre jár a műszakpótlék?

2017. március 29. 08:05
Arra lennék kíváncsi, hogy ha egyébként "teljesítem" a műszakpótlékra való jogosultság minden más Jár"feltételét", és a munkaidőm mondjuk 5.40-kor kezdődik és 14.00-ig tart, akkor jár-e műszakpótlék a 6.00 óra előtti 20 percre (vagy ugyanígy kérdezhetném azt is, ha mondjuk 14.00-tól dolgozom 22.20-ig, akkor a 22.00 óra utáni 20 percre is)?