A Szakszervezet megerősítette: a dolgozói állomány és az áruellátás is stabil marad a boltokban

2021. március 12. 07:32
Nincs szükség tömeges vásárlásokra, tömve vannak a raktárak
A Szakszervezet megerősítette: a dolgozói állomány és az áruellátás is stabil marad a boltokban
Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelzik csütörtökön a 19 órai zárás előtt nem sokkal az élelmiszer-kereskedelemben, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a jövő héttől érvényes korlátozásokra. A boltokban, raktárakban biztosított a munkaerő-utánpótlás – közölte lapunkkal a szakszervezet.

Nincs veszélyben a napi fogyasztási cikkek, drogériatermékek, friss élelmiszerek, alapanyagok üzleteinek üzemelése abból a szempontból, hogy a koronavírus-járvány mostani hulláma a kiskereskedelemben is erőteljesebben jelent meg az elmúlt hetekben.

Jelenleg is stabilan, alternatív működési stratégiákkal felkészülve, teljes gőzzel bonyolítják az áruértékesítést az áruházak, kisebb-nagyobb boltok. A biztonságos kiszolgálás a továbbiakban is garantált lesz minden áruterületen

– közölte a Magyar Nemzettel Bubenkó Csaba.

Csütörtök este 19 óráig többen fordulnak meg a boltokban, mint az átlagos napokon, és ez várható péntektől vasárnapig Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke annak kapcsán, hogy a jövő héttől korlátozott üzemmódra áll át a lakosság fogyasztása, megerősítette:

biztonságos a magyar áruellátottság rendszere, a raktárak tömve vannak árucikkel, és a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek a láncok a megváltozó igények kiszolgálására is.

Már telítődtek a boltok

Csütörtök délután a szakszervezeti vezető jelezte: már érzékelni lehet a fokozott forgalmat az üzletekben, ahová a hétfőtől elrendelt óvoda- és iskolabezárások jegyében egyre többen térnek be az alapanyagok bőségesebb beszerzése miatt. Ennek kapcsán megjegyezte: kéri a munkáltatókat a bolti a területeken is, hogy figyeljenek oda a kisgyermekes beosztottak speciális helyzetére, és tegyék lehetővé számukra a gördülékeny munkavégzést.

Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül!

– hangsúlyozta Bubenkó Csaba.

 

Tömött parkolók jelzik az élelmiszer-áruházaknál, hogy a lakosság megkezdte a felkészülést a lezárásokra Forrás: KDFSZ

Úgy folytatta:

– Különös tekintettel figyeljünk a maszkviselésre, a kellő védőtávolság betartására, arra, hogy családonként inkább egy személy intézze a bevásárlásokat, segítsék az idősek mindennapjait és a helyzetre való tekintettel többen vegyék igénybe az internetes beszerzési lehetőségeket!

Forrás. Magyar Nemzet / www.munkastanacsok.hu

Kapcsolódó cikkek

Felmondás után hány nappal kell kifizessenek?

2017. március 29. 08:07
Arra szeretnék választ kapni,hogy megteheti-e a munkáltató ,hogy felmondás után 1 hónappal fizet ki? A sztori az, hogy március 15-én mondtam fel és február 17 - március 17-ig fizetnek ki a mai napon. Viszont én dolgoztam nekik felmondásom után még 3 napot, mert nem volt ember és segítettem nekik...De....nem akarnak most kifizetni, hanem majd április 27-én akarják kifizetni a 18 ezer forintot. Én úgy tudom, hogy felmondás után 5 nappal ki kell, hogy fizessenek.

Egyre többen megszegik Olaszországban a bevezetett óvintézkedéseket

2020. március 18. 07:44
Az első napok „engedelmessége” után egyre többen megszegik az új típusú koronavírus-fertőzés miatt bevezetett óvintézkedéseket az olasz belügyminisztérium kedden közölt adatai szerint.