Megint jön a közlekedési káosz Németországban – több tízezer légi járat maradhat ki

2024. február 05. 14:00
Egész napos sztrájkot hirdetett szerdára a Lufthansa földi kiszolgálószemélyzete Németországban, ami miatt várhatóan nagy fennakadások lesznek a legforgalmasabb repülőtereken, így Münchenben, Hamburgban, Berlinben, Frankfurtban és Düsseldorfban is – írja a vg.hu.
Megint jön a közlekedési káosz Németországban – több tízezer légi járat maradhat ki
A helyi szakszervezet tájékoztatása szerint a földi személyzet sztrájkja február 7-én, szerdán hajnali négy órakor kezdődik és a tervek szerint csütörtök reggel hét óráig tart. A munkabeszüntetés a Lufthansa és több más légitársaság
 
több mint százezer járatának 80-90 százalékát érinti, így hatalmas káosz várható számos forgalmas németországi repülőtéren.
A Lufthansa élesen bírálta a szakszervezetet, a légitársaság szerint indokolatlan és érthetetlen ilyen hosszú sztrájkot tartani a felek közötti tárgyalások közepette. A földi kiszolgálószemélyzet 25 ezer munkavállalóját képviselő Verdi szakszervezet és a Lufthansa között ugyanis folyamatban van az egyeztetés a kollektív szerződésről, az újabb tárgyalási fordulót pedig február 12-ére tervezik. A szakszervezet január 23-án elutasította a Lufthansa bérajánlatát, mert túl alacsonynak tartja.
 
A szakszervezet 12,5 százalékos, de legalább havi ötszáz eurós béremelést követel, plusz egyszeri, háromezer eurós inflációs kompenzációt.
Az érdekképviseleti szerv jelezte: a munkavállalók akár hosszabb sztrájkba is kezdhetnek, amennyiben nem veszi figyelembe kéréseiket a Lufthansa. Múlt héten csütörtökön a biztonsági személyzet nem vette fel a munkát tizenegy németországi repülőtéren, ami miatt több száz járatot kellett törölni.
 
A légitársaság nagyon nehéz helyzetbe került, ugyanis kedden a leányvállalatánál, a Discover Airlinesnál kétnapos munkabeszüntetésbe kezdenek a pilóták is.
 
A Verdi szakszervezet szervezte a német tömegközlekedési dolgozók múlt heti és a mozdonyvezetők korábbi sztrájkját is, ami miatt csaknem teljesen leálltak a személyszállító vonatok az országban, a távolsági járatok közül pedig csak minden ötödik közlekedett.
 
forrás: inforstart.hu

Kapcsolódó cikkek

Földrengés rázta meg Magyarországot

2023. október 10. 15:34
A legtöbb bejelentés eddig Miskolcról érkezett.
 
Zemplén szerte földmozgást éreztek a helyiek, elárasztották az ezzel kapcsolatos posztok a közösségi oldalakat. Sárospatakról, Sátoraljaújhelyből és a Bodrogközből is többen jelezték, hogy megmozdult a szekrény, a csillár és volt aki alatt az ágy, vagy a forgószék is imbolygott. Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere közösségi oldalán közölte, hogy az Android Earthquake Alerts System adatai alapján a szlovákiai Homonnától 19 kilométerre 4,5-es erősségű földrengés történt, melyet Sátoraljaújhelyen is lehetett érezni. Mint írta, tudomása szerint az ijedtségen kívül más nem történt.

Orbán Viktor: a világon egyedülálló beruházás az Azerbajdzsánból Románián keresztül Magyarországra áramot szállító vezeték

2022. december 19. 10:03
A világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország, a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bukarestben, mielőtt aláírták az Azerbajdzsánból Georgián (Grúzia) és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést Magyarországra áramot szállító vezeték.