Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben

2024. március 21. 16:43
Tavaly év végén jelentették be, hogy változik a termálfürdőkre, élményfürdőkre vonatkozó szabályozás, amelynek egyik eleme mostantól lép életbe, és ezt már a fürdővendégek is érzékelni fogják, írja a termalonline.hu.
Megszűnnek sokak kedvenc élményelemei a gyógyfürdőkben
A szabályozás ugyanis úgy szól, hogy
 
forgatás alól felmentett medencében kizárólag olyan élményelem üzemeltethető, amelynek hatása csak a vízfelszín alatt érezhető.
 
A szakportál szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hagyományos, azaz töltő-ürítő rendszert megtartó medencéknél le kell kapcsolni az élményelemek egy részét.
 
Két gyógyfürdő már tett is ezzel kapcsolatban bejelentést:
 
  • a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő arról tájékoztatta vendégeit, hogy az I-es és II-es gyógymedencéjük vízfelszín feletti élményelemei – nyakzuhany, dögönyöző – nem üzemeltethetők, ezért ezeknek az élményelemeknek a működtetését felfüggesztik;
  • az orosházi Gyopárosfürdő pedig azt közölte, hogy a „kacsás” medencében nem használhatják tovább a vízköpőket.
A termalonline.hu cikkében megjegyzi, a modernebb technológiájú medencéknél továbbra is működhetnek a vízfelszín feletti élményelemek.
 
forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Utazás Kiállítás 2024

2024. január 24. 17:15
A szakmai körökben szezonnyitó rendezvénynek számító kiállítás immár 46. alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-al, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show-al egy időben a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban!

Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére

2022. november 23. 18:47
November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a badacsonyörsi Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai.
 
A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.
 
A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen az arborétum fenyői időnként több mint tízméteres magasságokba nyúlnak, ezért az ágak végén növő tobozok bizonyos esetekben csak speciális eszközökkel szüretelhetők le. A tobozszüret célja elsősorban a magfogás: az örökzöldek magjait szaporításra és eladásra egyaránt felhasználják, a nem széteső tobozok pedig akár az adventi koszorúk díszítésére vagy más kézműves alkotások dekorációjához is használhatók.