Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére

2022. november 23. 18:47
November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a badacsonyörsi Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai.
 
A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.
 
A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen az arborétum fenyői időnként több mint tízméteres magasságokba nyúlnak, ezért az ágak végén növő tobozok bizonyos esetekben csak speciális eszközökkel szüretelhetők le. A tobozszüret célja elsősorban a magfogás: az örökzöldek magjait szaporításra és eladásra egyaránt felhasználják, a nem széteső tobozok pedig akár az adventi koszorúk díszítésére vagy más kézműves alkotások dekorációjához is használhatók.
Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére
A kertlátogatók idén először egy pecsétgyűjtő programon is részt vehettek. A játék során a látogatóknak a szüretbe bevont fákat kellett megtalálniuk, ahol pecsétet gyűjthettek.
 
Az összegyűjtött pecsétekért a Folly Arborétum egy ajándék ciprusmagonccal ajándékozta meg a vendégeket. A játék nagyon népszerű volt a látogatók körében, így több mint száz ciprusmagonc talált új tulajdonosra.
 
A Folly munkatársai az eseményen vezetett kerti sétán meséltek az arborétum és fáinak történetéről, emellett lehetőség nyílt a kert tobozainak, terméseinek megtekintésére, és a gyermekek is változatos programokon vehettek részt.
 
A szüret napján a Folly ajándéktobozokkal is kedveskedett a látogatóknak, délután pedig, a tobozszürethez kapcsolódóan Boróka borkóstoló várta az érdeklődőket.
 
Az Arborétum egész évben várja a látogatókat színes, az összes korosztálynak kínált programpalettájával, szezonális rendezvényeivel.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Putyin gyorsvasútja felére rövidítené az utazást Moszkva és Szentpétervár között

2023. augusztus 24. 18:01
Eljött az ideje a Moszkva és Szentpétervár közötti nagysebességű vasútvonal megvalósításának, amelyen az utazás ideje a  jelenlegi négy óráról 2 óra 15 percre csökken majd – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök augusztus 17.-én az orosz fővárosban.
Putyin abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy átadták a forgalomnak az orosz főváros és agglomerációjának közeledése szempontjából nagy jelentőségű, 3. Moszkvai Központi Átmérő (MCD-3) elnevezésű, 85 kilométer hosszú vasútvonalat.

Célegyenesben a Duna huszadik magyarországi hídjának építése

2023. december 07. 16:03
Közigazgatásilag se Kalocsát, se Paksot nem érinti.
 
Hetven kilométeres kerülőt rövidít majd a Paks és Kalocsa között épülő új Duna-híd, mely a folyó magyarországi szakaszának huszadik hídjaként várhatóan 2024 nyarára készül el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében.