Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére

2022. november 23. 18:47
November 19-én idén harmadik alkalommal rendeztek tobozszüretet a badacsonyörsi Folly Arborétumban. Az esemény különlegessége, hogy a magas fákról a tobozokat speciális eszközökkel, alpintechnikával szedik le a Folly szakképzett munkatársai.
 
A rendezvényen közel 250 látogató vett részt, sokan közülük az ország távolabbi pontjáról érkeztek a rendhagyó programra.
 
A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen az arborétum fenyői időnként több mint tízméteres magasságokba nyúlnak, ezért az ágak végén növő tobozok bizonyos esetekben csak speciális eszközökkel szüretelhetők le. A tobozszüret célja elsősorban a magfogás: az örökzöldek magjait szaporításra és eladásra egyaránt felhasználják, a nem széteső tobozok pedig akár az adventi koszorúk díszítésére vagy más kézműves alkotások dekorációjához is használhatók.
Több százan érkeztek a Folly tobozszüretére
A kertlátogatók idén először egy pecsétgyűjtő programon is részt vehettek. A játék során a látogatóknak a szüretbe bevont fákat kellett megtalálniuk, ahol pecsétet gyűjthettek.
 
Az összegyűjtött pecsétekért a Folly Arborétum egy ajándék ciprusmagonccal ajándékozta meg a vendégeket. A játék nagyon népszerű volt a látogatók körében, így több mint száz ciprusmagonc talált új tulajdonosra.
 
A Folly munkatársai az eseményen vezetett kerti sétán meséltek az arborétum és fáinak történetéről, emellett lehetőség nyílt a kert tobozainak, terméseinek megtekintésére, és a gyermekek is változatos programokon vehettek részt.
 
A szüret napján a Folly ajándéktobozokkal is kedveskedett a látogatóknak, délután pedig, a tobozszürethez kapcsolódóan Boróka borkóstoló várta az érdeklődőket.
 
Az Arborétum egész évben várja a látogatókat színes, az összes korosztálynak kínált programpalettájával, szezonális rendezvényeivel.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

XII. Kiskőrösi Dutra Nemzetközi Találkozó

2024. április 26. 13:35
Ha Pünkösd, akkor Kiskőrösi Dutra Találkozó!
 
Idén már tizenkettedszerre veszi elő a jól bevált mottóját a Kiskőrösi Dutra Baráti Kör és  invitál minden Dutra rajongót Kiskőrösre, a PÜNKÖSDI hétvégén, egy egyedülálló Dutrás rendezvényre!

Újra nő a sztrájkveszély a Lufthansa-csoportnál

2024. január 18. 15:50
A Lufthansánál újra nő a munkabeszüntetések veszélye. A Verdi szakszervezet csütörtökön kezd bértárgyalásokat a vállalattal.
A Lufthansa-cégcsoportnál úgy kezdődött az új év, ahogy a régi befejeződött: pilótasztrájkkal az egyik vállalatnál. A Discover szabadidős légitársaság dolgozóinak szenteste előtt egy nappal lezajlott, ötórás figyelmeztető sztrájkja után a múlt héten a belga Brussels Airlines pilótáinak a munkabeszüntetése miatt kellett több járatot törölni.