Megtisztult a Körös-ártér

2023. április 06. 13:45
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) szervezésében életre hívott „Tavaszi nagytakarítás- takarítsuk ki együtt a természetet!” című országos hulladékgyűjtési akcióban.
 
A hulladékgyűjtő túra helyszíne a nemzeti park Körös-ártér részterülete volt, ahol a nemrég levonuló árhullám után visszamaradt kommunális hulladék összegyűjtése volt a cél, írta honlapján a Körös-Maros Nemzeti Park.
 
Megtisztult a Körös-ártér
A hulladékgyűjtő túrára tavaszi napsütésben gyülekeztek kicsik és nagyok április 2-án, vasárnap Gyomaendrődön a Csicsergő Vízitúra Megállóhely és Horgásztanya bázisán. Legnagyobb számban Gyomaendrődről érkeztek, de voltak önkéntesek Szarvasról, Dévaványáról és Hódmezővásárhelyről is.  A túrán résztvevő több mint hatvan lelkes önkéntes az eligazítás, valamint a zsákok, kesztyűk átvétele után két csapatra oszlott, hogy a Hármas-Körös bal partjának ártéri területeiről összegyűjtsék a pet palackokat és egyéb hulladékokat.
 
 
A csapatok teljesítményén látszott, hogy nem először vesznek részt ilyen akcióban, hiszen néhány óra leforgása alatt már a konténer mellett állt zsákokban az összegyűjtött közel négy köbméternyi szemét. A csoportkép elkészítése és a zsákok konténerbe rakodása után mindenki kellemes fáradtsággal és az értékteremtő munka felemelő érzésével térhetett haza a jól megérdemelt vasárnapi ebédjéhez.
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Kapcsolódó cikkek

Lóerők bűvöletében - Szeptemberben újra Bábolnai Gazdanapok

2023. augusztus 22. 18:20
A Bábolnai Gazdanapok szeptember 7-ei megnyitója előtt rendezték meg a korosztályos díjugrató championátus 2. fordulóját, ami a megújult és újdonságokkal teli rendezvény főpróbájának is tekinthető.

Most kell megmetszened az egrest! Nehogy kihagyd!

2024. február 19. 16:50
Az egres akkor terem bőségesen, ha nem feledkezünk meg a téli metszéséről! Most még időben vagyunk!
 
Télen már várjuk a tavaszt, hogy végre kimehessünk a kertbe, de azért azzal is tisztában vagyunk, hogy rengeteg feladat hárul majd ránk akkor. Azonban vannak olyan feladatok, amelyeket még ilyenkor, a tél végén kell elvégezni. Ha tél, akkor pedig metszés. Persze nem minden növényt szabad ilyenkor metszeni, azonban például az egres is azok közé tartozik, amelyeket feltétlenül érdemes. A téli metszés ugyanis bővebb termést eredményez. Így hát csak akkor hagyjuk el, ha nem szeretjük az egrest.