Megtisztult a Körös-ártér

2023. április 06. 13:45
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság is részt vett az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) szervezésében életre hívott „Tavaszi nagytakarítás- takarítsuk ki együtt a természetet!” című országos hulladékgyűjtési akcióban.
 
A hulladékgyűjtő túra helyszíne a nemzeti park Körös-ártér részterülete volt, ahol a nemrég levonuló árhullám után visszamaradt kommunális hulladék összegyűjtése volt a cél, írta honlapján a Körös-Maros Nemzeti Park.
 
Megtisztult a Körös-ártér
A hulladékgyűjtő túrára tavaszi napsütésben gyülekeztek kicsik és nagyok április 2-án, vasárnap Gyomaendrődön a Csicsergő Vízitúra Megállóhely és Horgásztanya bázisán. Legnagyobb számban Gyomaendrődről érkeztek, de voltak önkéntesek Szarvasról, Dévaványáról és Hódmezővásárhelyről is.  A túrán résztvevő több mint hatvan lelkes önkéntes az eligazítás, valamint a zsákok, kesztyűk átvétele után két csapatra oszlott, hogy a Hármas-Körös bal partjának ártéri területeiről összegyűjtsék a pet palackokat és egyéb hulladékokat.
 
 
A csapatok teljesítményén látszott, hogy nem először vesznek részt ilyen akcióban, hiszen néhány óra leforgása alatt már a konténer mellett állt zsákokban az összegyűjtött közel négy köbméternyi szemét. A csoportkép elkészítése és a zsákok konténerbe rakodása után mindenki kellemes fáradtsággal és az értékteremtő munka felemelő érzésével térhetett haza a jól megérdemelt vasárnapi ebédjéhez.
 
forrás: agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Kapcsolódó cikkek

Ütemterv szerint halad az agrártámogatások kifizetése a gazdáknak

2024. február 15. 16:17
Rekordkifizetéssel zárta a tavalyi évet az ágazat, az agrártámogatások folyósítása az idén is ütemterv szerint halad – jelezte Juhász Anikó. Az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára ismertette, hogy a tavalyi egységes kérelmekhez kapcsolódóan több mint 33 ezer gazdálkodónak, összesen közel 42 milliárd forintot fizetett már ki a Magyar Államkincstár ebben az évben is.

Egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

2023. április 05. 12:46
Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.
A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az Agrárminisztérium elkötelezett a felelős vízgazdálkodás és az öntözéses gazdálkodás kiszélesítése mellett. E cél érdekében módosult korábban a vízgazdálkodásról szóló törvény is.