Megújult a Szentendrei Erdészet épülete

2016. október 03. 08:16
Összesen tíz erdészeti épület újult meg a Pilisi Parkerdő Zrt. gondozásában, a fejlesztések a szentendrei létesítmény átadásával zárultak. A Pilisi Parkerdőnél az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta a másfél milliárd forintot.

Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár az erdészeti épület átadóünnepségén hangsúlyozta: a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt célja az állami erdészeti társaságok természetvédelmi, közjóléti és turisztikai aktivitásának növelése.

Kép letöltése
 
Fotó: Francz Ilona/FM

 

Kulcsfontosságú feladatuk a vagyonkezelésükben lévő erdők természeti értékeinek megőrzése, bemutatása és többcélú hasznosítása. Ahhoz azonban, hogy mindezen elvárásoknak eleget tudjanak tenni, elengedhetetlen az ehhez szükséges infrastruktúra biztosítása – fogalmazott az államtitkár.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt másfél évtizedben jelentős fejlesztéseket hajtott végre, melynek utolsó állomása a Szentendrei Erdészet épületének megújítása volt. Emellett jelentősek az erdészeti úthálózat terén, valamint a vadászházak, szálláshelyek kialakításában végzett beruházások is.

Kép letöltése
 
Fotó: Francz Ilona/FM

 

Bitay Márton Örs elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben XXI. századi körülmények között fogadja az erdészet a látogatókat. A Társaság e beruházással szűkebb pátriájának, Szentendrének és vidékének további fejlődését is szolgálja.

Zambó Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte: egészséges, a jövő generációi számára is felüdülést, tiszta levegőt nyújtó erdők fenntartása a feladatunk, és e feladat ellátásához nemcsak szemléletváltás szükséges, hanem az eszközeinket, a módszereinket, az infrastruktúránkat is fejlesztenünk kell, mert az erdők környezeti terhelése és a klímaváltozás erre kötelez bennünket.

A Szentendrei Erdészet bejáratánál felállított, helyi faanyagból faragott székely kapu a hagyományos erdélyi jókívánsággal („Békesség a bejövőnek, egészség a kijövőnek!”) fogadja az erdészet látogatóit.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Már régen körözték, de egymilliárdos áfacsalással bukott le

2016. május 17. 08:24
Csaknem egymilliárd forint áfát csalt el repceolaj-beszerzéssel az a budapesti cég, amelyet a közelmúltban buktatott le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Egy többszörösen körözött férfit is elfogtak, aki az adócsalásos ügyben irányító szerepet töltött be.

Havi 520 ezres fizetés, végzettség sem kell

2019. szeptember 11. 07:59
Rengeteg magyar melóst keresnek