Megújult külterületi utak segítik Báránd település lakosságát

2024. április 25. 13:49
A vidéki térségek megújítása különösen fontos, hiszen ezek kapcsán ugyanolyan életkörülményeket, gazdálkodási feltételeket kell biztosítani, mint a nagyobb településeken élők számára – mondta Papp Zsolt György, helyettes államtitkár csütörtökön (2024.04.25.), a Hajdú-Bihar vármegyei Bárándon, a „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című projekt záróeseményén.
Megújult külterületi utak segítik Báránd település lakosságát
A Vidékfejlesztési Program forrásainak köszönhetően Báránd külterületén két új, egyenként három méter széles és együttesen 6,2 km hosszú, szilárd burkolattal rendelkező útszakasz épült, mintegy 276 millió forintos támogatásból. Papp Zsolt György kiemelte, a beruházás a helyi lakosság mellett a környékbeli gazdák számára is fontos fejlesztés, hiszen a település külterületén található mezőgazdasági területek, termőföldek könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban közelíthetőek meg a jövőben.
A Vidékfejlesztési Programban 2016-ban és 2021-ben is rendelkezésre álltak a külterületi helyi közutak megújítására, az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére vonatkozó pályázati felhívások. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, a pályázatok keretében összesen 1700 projekt kapcsán mintegy 170 milliárd forint támogatást ítélt meg az Irányító Hatóság. A megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően 2025 év végéig várhatóan mintegy 2500 külterületi földút, valamint szilárd burkolatú út valósulhat vagy újulhat meg, megkönnyítve ezzel a vidéki térségben élők mindennapjait. A Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervében 2024. második felében kerülnek nyilvánosságra az önkormányzatok számára előkészített kiírások. Papp Zsolt György abban bízik, hogy a helyi önkormányzatok továbbra is partnerek lesznek és közösen folytathatják a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztését.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az orosz kormány csökkenti a búza és a kukorica adóját – de csak néhány napra

2023. november 28. 08:32
Az orosz kormány jelentősen csökkenti a búza és a kukorica exportadóját a november 29. és december 5. közötti egy hétre – derült ki a mezőgazdasági minisztérium pénteki hivatalos dokumentumából. A búza exportadóját tonnánként 575 rubellal (egy rubel hétfőn 3,91 forintot ért – a szerk.) 3820 rubelre csökkentették.

Az Állategészségügyi Világszervezet támogatja a madárinfluenza elleni védőoltást

2023. május 31. 10:36
Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) azt tanácsolja a kormánynak, hogy a világszerte több százmillió madarat elpusztító és emlősöket megfertőző madárinfluenza elleni védettséget szorgalmazza, hogy ezzel megakadályozza a vírus lehetséges világjárvánnyá alakulását.
 
A kormányok a jelenlegi madárinfluenza járvány által okozott pénzügyi és személyes áldozatok miatt elkezdték újragondolni a baromfi immunizálását. Néhányan, köztük az Egyesült Államok, még mindig hezitálnak, elsősorban az ezzel járó kereskedelmi korlátozások miatt.