Megvágná a béreket az állami cég

2019. október 16. 08:31
Megdöbbentően értelmezi a hároméves bérmegállapodást a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.: ha lejárt a határidő, a bérek visszaállnak a kiinduló szintre - írja a 24.hu.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.-nél úgy vélik, mivel a 2017-2019-re kötött megállapodás ez év végén lejár, a bérek visszaállnak a korábbi alaphelyzetbe - olvasható a portálon.

A Vasutasok Szakszervezetét (VSZ) egészen megdöbbentette ez a sajátos jogértelmezés, ilyennel eddig még nem találkoztak.

A cég már el is kezdte 900 alkalmazottja munkaszerződések módosítását, amelyet a kollégákkal aláíratnak.

Mivel a szakszervezet a cégvezetéssel nem jutott egyezségre, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kérik a béremelés végrehajtásának értelmezését. Azt is szeretnék megtudni a minisztertől, hogy a kormány az eddigi bérek további folyósítására változatlanul biztosítja-e a szükséges forrásokat.

A MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által a 2017-2019-es időszakra kötött, hároméves bérmegállapodásnak megfelelően, a 2017-ben átlagosan 13 százalékkal, 2018-ban átlagosan 12 százalékkal, idén pedig 5 százalékkal nőttek a bérek.

 

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Hosszú hétvége jön: munkavégzés, bérpótlék, szabadság ünnepnapkor

2019. augusztus 09. 07:52
Idén augusztus 10-én dolgozniuk kell az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalóknak, cserébe augusztus 17-20-a között élvezhetik a négynapos hosszú hétvégét. Áthelyezett munkanapra mikor adható ki szabadság, s hogyan rendelhető el túlóra hat munkanapos héten?

Cafeteria 2019: a dolgozók egészsége múlhat rajta

2019. március 20. 08:26
Az egészségbiztosítás lehet az egyik leghatékonyabb eszköz a munkavállalók megtartására, új munkaerő-toborzására és a dolgozók egészségének megőrzésére, ezáltal a betegségek következtében történő munkaerőkiesés csökkentésére is - véli az Uniqa Vállalati Üzletágának vezetője, Polányi Zoltán a napi.hu-n.