Megvágná a béreket az állami cég

2019. október 16. 08:31
Megdöbbentően értelmezi a hároméves bérmegállapodást a Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.: ha lejárt a határidő, a bérek visszaállnak a kiinduló szintre - írja a 24.hu.

A Vasútegészségügyi Nonprofit Kft.-nél úgy vélik, mivel a 2017-2019-re kötött megállapodás ez év végén lejár, a bérek visszaállnak a korábbi alaphelyzetbe - olvasható a portálon.

A Vasutasok Szakszervezetét (VSZ) egészen megdöbbentette ez a sajátos jogértelmezés, ilyennel eddig még nem találkoztak.

A cég már el is kezdte 900 alkalmazottja munkaszerződések módosítását, amelyet a kollégákkal aláíratnak.

Mivel a szakszervezet a cégvezetéssel nem jutott egyezségre, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kérik a béremelés végrehajtásának értelmezését. Azt is szeretnék megtudni a minisztertől, hogy a kormány az eddigi bérek további folyósítására változatlanul biztosítja-e a szükséges forrásokat.

A MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által a 2017-2019-es időszakra kötött, hároméves bérmegállapodásnak megfelelően, a 2017-ben átlagosan 13 százalékkal, 2018-ban átlagosan 12 százalékkal, idén pedig 5 százalékkal nőttek a bérek.

 

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: Az év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat

2020. március 18. 16:26
Megszerveztük Magyarország kollektív önvédelmét a világjárvánnyal szemben - jelentette be a kormányfő.

Dávid Ferenc: szégyellem, hogy nem tiltakoztam hangosabban

2019. május 27. 08:19
A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet felébresztette a cégeket, az érdek-képviseleteket, de a gazdaságpolitikai irányítókat is. Ugyanakkor a mostani munkaerő-hiánynak az elmúlt évek-évtizedek elhibázott döntései, elszalasztott lehetőségei ágyaztak meg – véli Dávid Ferenc közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) volt főtitkára.