Megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját

2018. május 09. 07:33
Szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot Gyenesdiáson, ahol idén is megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját is, tudósít a zaol.hu.
 
 

 

A verseny ötletgazdája és szervezője, a gyenesdiási Somogyi Zoltán arról beszélt, a cél a kezdetektől fogva a minőségi kávék és kávézás elterjesztése, a koktélok között pedig egy frissítő, igazi nyári, balatoni italt kerestek. A bajnokság célja a Balaton megismertetése és hírnevének erősítése, a balatoni életérzés bemutatása.

A Balatoni Kurzusok rendezvénysorozat versenyén elsőkén a baristák mérkőztek meg. Mindenkinek negyed óra alatt kellett elkészíteni a zsűrinek felszolgálni négy-négy adag eszpresszót, capuccinot és egy saját maga által kitalált kávéitalt.

A Balaton kávéja cím győztese a győri Csóka Richárd lett, aki ehető virágokkal kínálta kreációját.

Egy adag eszpresszó kávé, cseresznyepüré, kicsi citrus és tonik le van shakelve és jégre van szűrve, majd mindenki kedve szerint díszíti

– mutatta be a fiatalember a Pelso Nova névre keresztelt italt, amit a régiót több kávézójában, cukrászdájában és éttermében is kínálnak majd a nyár folyamán.

A versenyen összteljesítménye alapján megválasztották a Balaton Barista Bajnokát is, aki a szintén győri Józsi Erik lett.

Délután újabb versenyzők álltak a pult mögé, és idén először kezdetét vette a koktélbajnokság.

A nyertes koktél a Balaton szíve nevet kapta, készítője pedig a gyömrői Keleti Máté.

Gin, rózsalimonádé, barack-és kardamon bitter, levendula-és bodzaszirup, valamint friss lime van benne. A levendula Tihanyhoz, a bodza Balatonfenyveshez kötődik: a koktélhoz próbáltam virágosabb ízt adni

– fogalmazott.

A Balaton kávéjáról és koktéljáról ide kattintva talál képeket.

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/minden-kortyaban-benne-van-a-balaton-2352011/

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Később kezdődik a vetés Zalában

2016. március 17. 12:00
Zala megyében az időjárás miatt késésben vannak a tavaszi vetéssel. A víztelítettség miatt a gazdák nem tudnak a gépekkel rámenni a talajra - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-vel.

Mindig is tudni akarta a tökéletes steak titkát?

2017. augusztus 03. 09:27
A húsok feldolgozása előtt szinte mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mitől lesz vajon egy hús ízletes és porhanyós, mit árul el a hús színe és állaga. A legfontosabb minden eseteben a hús minősége, nem árt azonban ha tudjuk, hogy a kémiai folyamatok az állat levágását követően sem állnak le, így folyamatosan befolyásolhatják azt.