Megvan a Nutella-prémium, októberben 750 ezer forinttal többet kapnak a dolgozók

2020. szeptember 21. 08:07
A döntést a cég vezetése és a szakszervezetek most hozták meg
Megvan a Nutella-prémium, októberben 750 ezer forinttal többet kapnak a dolgozók

Az olasz Ferrero édesipari óriás csaknem hatezer dolgozója alighanem elégedetten fog ránézni a bankszámlájára, amikor az októberi fizetése megérkezik. A társaság átlagosan bruttó 2100 euróval, azaz jelenlegi árfolyamon több mint 750 ezer forinttal többet utal át mindenkinek – olvasható a g7.hu-n.

A döntést a cég vezetése és a szakszervezetek most hozták meg, a juttatás némileg eltérő lehet az egyes Ferrero-gyárak dolgozói között, a prémium legkisebb összege 2029 euró, a legjobban teljesítő egységekben pedig 2170 euró üti a dolgozók markát.

Ahogy az olasz sajtó írja, az idei prémium maximálisan elérhető összege egy főre vetítve 2200 euróra volt beállítva, vagyis a 2100 eurós tényleges kifizetés azt jelzi, hogy a vállalat majdnem teljesen a várakozások szerint teljesített.

Ez elég nagy eredmény a koronavírus-járvány évében, különösen a tavaszi első hullámban sokat szenvedő Olaszországban. A szakszervezet a közleményében úgy fogalmazott, hogy a pandémia alapvetően befolyásolta az olaszok fogyasztását, de a Ferrero-termékek iránti globális kereslet átlagosan nem csökkent.

Az augusztusban zárult pénzügyi évben a Ferrero 2,9 százalékkal növelte bevételét, a nyeresége pedig 222 millió euró volt.

Forrás: g7.hu

szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Balatoni körkép: Nem mi vagyunk drágák, ti kerestek keveset!

2022. június 01. 10:10
Körbejártuk a balatoni vendéglátóegységeket, kezdve Lellétől, Szemesen át az északi partig, Tihanyig, Füredig és Csopakig. A tanulság? Bródyval szólva: a helyzet jó – de nem reménytelen. A nettó 800 ezer forintos fizetések ugyan – minden híreszteléssel ellentétben – nem jellemzők, a választóvonal az idényüzletek és az egész évben nyitva tartó éttermek között húzódik. Ami tény: az árak emelkednek, de a kocsmárosok egyelőre még nem hárítják át a vevőre az alapanyagok drasztikus drágulását. A kulcsszó az egyelőre.