Mindig van új a Nap alatt – feltalálták a laktózmentes tejet adó teheneket!

2016. augusztus 18. 07:54
Óriási jelentősége lehet, ha a módszert széles körben sikerül alkalmazni. A globális népesség mintegy 15 százaléka szenved laktózintoleranciában.

Egy német tejtermelő gazdának különböző szelektálási és keresztezési módszerekkel sikerült elérnie, hogy 70 fős tehénállományától gyakorlatilag laktózmentes, illetve elhanyagolható laktóztartalmú tejet tud fejni – írja a bild.de. Christoph Gerden elmondta, hogy az „ős tejnek“ nevezett tej fehérjeszerkezete – tudományos vizsgálatok által alátámasztva – a normál tehéntejétől alapvetően különbözik, ami alkalmassá teszi arra, hogy tejcukorérzékeny (laktózintoleráns) személyek is fogyasszák. Amennyiben a német termelő által kifejlesztett keresztezési módszert széles körben alkalmazni sikerül, annak óriási jelentősége lehet, mivel a globális népesség mintegy 15 százaléka szenved laktózintoleranciában.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Szívbajhoz vezethet a stresszes munkahely

2019. július 11. 08:21
Egy friss kutatás szerint a rossz és bizalmatlan munkahelyi légkör nem csak úgy általában húzza le a munkavállalót, de kihat annak egészségügyi állapotára is, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyeit - írja a 444.hu.

A közszolgálatban állók megbecsüléséért

2022. július 01. 08:55
A Közszolgálati Tisztviselők és a Magyar Egészségügy Napja (Semmelweis nap) alkalmából a LIGA Szakszervezetek sürgeti, hogy a kormány állítsa vissza a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény 2017. előtt érvényes rendelkezéseit, és legyen újra a Közszolgálati Tisztviselők napja munkaszüneti nap.