Minél többet dolgozunk otthonról, annál előítéletesebbek lehetünk

2020. november 17. 09:08
A home office hozzájárulhat a rasszizmus felerősödéséhez
Minél többet dolgozunk otthonról, annál előítéletesebbek lehetünk

Egy új kutatás szerint a home office hozzájárulhat a rasszizmus felerősödéséhez – írja a HVG.

A munkahelyi barátságoknak jelentős szerepük van az előítéletek felszámolásában, ezért aztán minél többet dolgoznak az emberek távmunkában, annál inkább elveszítik ezt a fajta kapcsolódást és felerősödhetnek az előítéleteik. Erre a következtetésre jutott a Survation nevű közvélemény-kutató, amely a vallások közötti kapcsolatokkal foglalkozó Woolf Institute megbízásából készített felmérést több mint 11 ezer ember bevonásával.

A felmérés az angliai és walesi helyzetet vette alapul, itt az irodában dolgozók 76 százaléka etnikailag sokszínű közösségben töltötte a munkaidejét. A munkanélküliek viszont nagy eséllyel a saját etnikai csoportjukon belül barátkoznak.

A kutatás arra figyelmeztet, hogy az irodai munka háttérbe szorulásával a különböző vallási és etnikai csoportokhoz tartozó emberek társas érintkezéseinek a lehetősége is lecsökken. A jelentés szerint ez hozzájárulhat a rasszizmus és az előítéletek felerősödéséhez.

Forrás: HVG / szakszervezetek.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Varga lepattintotta tárcájáról a túlórakeret bővítésének szándékát

2018. november 27. 07:30
Hosszú hónapok vajúdása után a kormány elé kerülnek a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak a versenyképesség javítására irányuló fő javaslatai. 

Kérdések és válaszok ünnepi, új évi szabadságolásokkal kapcsolatban

2020. január 09. 08:06
A szabadság kiadása örök probléma forrása. Kiadható-e szabadság a jövő évi szabadság terhére? Visszakövetelhető-e a szabadság, amennyiben többet adtunk ki, mint amennyi járt volna. Hogyan számoljuk a részmunkaidő szabadságát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.