Mire és miért jó a zöldtrágyázás?

2018. szeptember 17. 10:59
Újabb, a gazdálkodást segítő kézikönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, ezúttal a zöldtrágyázásról. A kiadvány részletesen bemutatja a zöldtrágyázás hatásait, valamint hasznos tanácsokat ad a növények kiválasztásához és termesztéséhez.

Az Európai Unió (EU) Közös Agrárpolitikájának legutóbbi reformjával fontos változások léptek életbe a közvetlen támogatások rendszerében. Ezek közül a zöldítés volt a legbonyolultabb és az új előírásoknak való megfelelés sokszor kihívások elé állította a termelőket. Az Európai Bizottság javaslata alapján 2020 után a zöldítés megszűnne, azonban ez nem azt jelentené, hogy csökkennének a gazdálkodók terhei. Sőt, a közvetlen kifizetések előfeltételeként az eddigieknél is szigorúbb környezeti és éghajlatvédelmi követelményeket szabna az EU. Fontos, hogy a termelők tisztában legyenek azokkal a módszerekkel, amelyek segítségével megvalósítható a környezettudatos gazdálkodás.

Ilyen a jelen kézikönyvben ismertetett zöldtrágyázás is. Ennek alkalmazásával ráadásul nem csak az európai uniós előírások teljesíthetők, hanem egyúttal hosszú távon megőrizhető, javítható talajaink termőképessége, vízháztartása is. A kiadvány részletesen bemutatja a zöldtrágyázás hatásait, valamint hasznos tanácsokat ad a növények kiválasztásához és termesztéséhez, mellyel hozzá kíván járulni az eredményes gazdálkodáshoz.

A kiadvány ide vagy az alábbi képre kattintva elérhető.

zoldtragyazas_online_oldal_01

otpagrar.hu

 

Kapcsolódó cikkek

A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

2017. január 30. 10:59
A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

A KAP 2020 után: mit tartogat a jövő Magyarország számára?

2018. április 04. 19:27
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Agrárközgazdasági Egyesület, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A KAP 2020 után: mit tartogat a jövő Magyarország számára?” címmel szakmai rendezvényt szervez.