Kapcsolódó tartalmak: növénytermesztés

Hír: Békésben a belvíz már az őszi vetéseket károsítja

2016. március 02. 19:31
 
A csapadékos időjárás és a belvíz késelteti a talajelőkészítési munkákat és néhány korai vetésű növény, mint például a mák vetését.

Hír: Óriási fúzió: csendes év után nagy átszervezések jönnek

2016. március 24. 07:41
 
Az eddigiek szerint végzik az idén piaci tevékenységeiket a Dow Chemicals és a DuPont magyarországi leányvállalatai. A két anyacég tavaly év végén bejelentett egyesülése várhatóan 2016 második felében zárul le, utána viszont további átszervezések következnek. A létrejött DowDuPont-ot három független, nyilvános részvénytársaságra választják szét, amelyhez előreláthatóan 18-24 hónapra lesz szükség. Az új közös cégek közül egy működik majd a mezőgazdaságban, a másik kettő pedig az „anyagtudományokkal", illetve a speciális termékekkel foglalkozó üzletágakat fogja össze.

Hír: Új növénytermesztési központot létesített a Gyermelyi Zrt.

2016. június 21. 08:23
 
A magyar agrárgazdaság évről-évre rekordokat döntő teljesítménye mellett fontos szerkezeti változásokra van szükség az ágazat további kiegyensúlyozott és tartós növekedéséhez.
Cél a termékek minél nagyobb szintű feldolgozottsága, a hozzáadott érték növelése, a foglalkoztatás további bővítése – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Gyermelyi Zrt. új növénytermesztési központjának átadóján.

Hír: Gesztenyefák barnuló levelei

2016. szeptember 19. 09:23
 
Szeptember lévén, már-már azt hihetjük, hogy normális a lombhullató fák leveleinek hullatása, hiszen már ősz van. A naptár szerinti ősz azonban nem egyezik viszont a biológiai ősszel. Ugyan az élőlények, növények már érzékelik a nappalok rövidülését, viszont az őszi lombhulláshoz szükség van akár rövid, enyhe fagyos időjárásra is.

Hír: Egyszerűbbé válnak a növénytermesztési feltételek

2016. november 17. 09:20
 
Változnak a termeléshez kötött támogatások és a zöldítés feltételei jövőre, hogy egyszerűbben és átláthatóbban alkalmazhassák azokat a gazdálkodók, hangzott el egy szakmai konferencián.

Hír: Jó élelmiszeripar nélkül nincs versenyképes magyar mezőgazdaság

2017. január 30. 10:52
 
A növénytermesztési ágazat fejlődésének kulcsa az állattenyésztésben és a non food felhasználásban van, az állattenyésztésé pedig kimondottan az élelmiszeriparban.

Hír: A precíziós gazdálkodás elterjedése és alkalmazása Magyarországon

2017. június 01. 08:14
 
Az agrárszakma művelőinek többsége egyetért abban, hogy a növénytermesztés számára a precíziós gazdálkodás jelenti a jövőt, hiszen egyszerre járhat a jövedelmek növelésével és az okszerűbb gazdálkodás révén a környezetterhelés mérséklésével is. Bár Magyarországon jelenleg még nem általánosan elterjedt ez a technológia, azonban a helyspecifikus növénytermesztést alkalmazó termelők számának növekedése az utóbbi két-három évben felgyorsult.

Hír: Indul a málnaszüret, de az ipari termesztés már a múlté

2017. június 20. 08:57
 
A napokban kezdődött meg a málna szüretelése. Bár a magyar málna íze kitűnő, mégis egyre kevesebben, egyre kisebb termőterületen foglalkoznak ezzel a gyümölccsel – írja a Magyar Hírlap.

Hír: A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

2017. október 05. 08:17
 
A növénytermesztés egyik kulcseleme a növényfajta kísérleti tevékenység, mivel az agrárium és az erdőgazdálkodás számára a biológiai alapok jelentik a termesztés biztonságát – mondta a földművelésügyi miniszter a "125 éves a magyar növényfajta kísérlet" című szakmai tanácskozáson.

Hír: Versenyelőnyt jelentenek Magyarországnak a GMO-mentes termékek

2018. február 05. 09:32
 
Versenyelőnyt jelent Magyarországnak, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állít elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója csütörtökön, az M1 aktuális csatornán.
«12»