Mit kell tudnia annak a munkavállalónak, aki érdeklődik a Safe In Hungary programban való részvétel kapcsán?

2022. július 13. 08:24
A munkáltatók számára fontos információ lehet, hogy a menekült státusszal rendelkező ukrán állampolgár egyszerűsített eljárás keretében most már bármilyen pozícióban munkába állítható, akár kölcsönzött munkaerőként is.
Mit kell tudnia annak a munkavállalónak, aki érdeklődik a Safe In Hungary programban való részvétel kapcsán?

Az elmúlt időszakban Magyarország kormánya tovább könnyítette a hazánkba érkező ukrán menekültek munkához jutási esélyeit. A www.safeinhungary oldalon regisztrált, dolgozni vágyó személyek immár nemcsak a hiányszakmák valamelyikére, hanem minden pozícióba felvehetők – akár kölcsönzött munkavállalóként is – egyszerűsített eljárás keretében.

A regisztráció folyamata egyszerű és hatékony. Az érdeklődő munkaadók regisztrálnak a www.safeinhungary oldalon keresztül, és miután elfogadták az adatok kezelésével kapcsolatos szabályokat, szabadon és díjmentesen elérhetik az adatbázis aktuális tartalmát. Az ott található információk alapján kiválaszthatják a számukra megfelelő jelölteket, akár több jelöltet is csoportba rendezve. Az így kiválasztott személyek az adatbázisban „foglalt” státuszba kerülnek. Ezek után a Prohuman szakemberei felveszik a kapcsolatot a kiválasztott munkavállalókkal és segítenek számukra felkészülni az interjúra, közreműködnek technikai vagy nyelvi nehézségek leküzdésében és akár az interjú helyszínére történő utazásban is. Sikeres interjú és megállapodás esetén a munkáltató felveheti a kiválasztott munkavállalót, vagy megbízhatja ezzel a feladattal az általa preferált munkaerőkölcsönző vállalatot is. Amennyiben az interjú vagy a szerződéskötés, 96 óra elteltével nem jön létre, az online rendszerben korábban bejelölt munkakeresők újra mindenki számára láthatók és újra kiválaszthatóak lesznek. 

 

https://www.hrportal.hu/hr/mit-kell-tudnia-annak-a-munkavallalonak-aki-erdeklodik-a-safe-in-hungary-programban-valo-reszvetel-kapcsan-20220706.html

 

Kapcsolódó cikkek

Mélyben van a magyar dolgozók munkamorálja

2022. június 24. 08:52
A magyar munkavállalók 79 százaléka nem elkötelezett munkahelye iránt, 58 százaléka pedig nem élvezi a munkával töltött időt – derül ki a Gallup State of the Global Workplace felmérésből.

Hogy működik az agilis munkavégzés home office-ban?

2020. április 14. 07:40
A Portfolio Kisfalvi Bencét, az OTP Bank agilis transzformációért felelős vezetőjét kérdezte arról, hogy az agilisan működő csapatok hogyan birkóznak meg a jelenlegi tömeges és tartós távmunka helyzetével.