Módosítás készül az AKG és ÖKO pályázatok felhívásaiban

2016. március 02. 19:34
A 2016. évi tápanyag-gazdálkodási terveket az egységes kérelem benyújtására nyitva álló határnapig – 2016. június – szükséges elkészíteni.

Tápanyag-gazdálkodási tervet meglévő talajvizsgálati eredmények alapján lehet készíteni, vagy úgynevezett mérlegszámítási módszer alapján, ami az előző évi és a tervezett terméshozamok alapján számolandó. 2016-ban elfogadják a mérlegszámítási módszer alapján készített terveket is, később már csak a talajvizsgálati eredményekre alapozottat.

A hivatalos tájékoztató az alábbi linkeken érhető el:

AKG módosítási tervezet – TGT
ÖKO pályázat módosítási tervezet – TGT

Kapcsolódó cikkek

VP2-4.1.1.4-16 Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése

2016. május 12. 08:01
Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésén keresztül. Az állattartás erőforrás-hatékonyságának javulása többek között a fajlagos energiafelhasználás csökkenését eredményezi, ezért jelen Felhívás különösen épít az állattartó létesítmények minden olyan irányú beruházására, amely a hatékonyabb energiafelhasználást hivatott elősegíteni. Ennek megfelelően az állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítása, technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is támogatásra kerül.
 
 

Lázár: gondolkozzon el, aki csak pályázati pénzre vár

2017. szeptember 28. 08:12
Talpon kell maradnia a magyar mezőgazdaságnak akkor is, amikor már nem lesznek a jelenlegihez hasonló uniós támogatások – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági bizottság ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte mérlegelnie kell gazdálkodási jövőjét annak, aki csak pályázati pénzből szeretne megélni.