Most féláron lehet így lejutni a Balatonhoz: egy évben csak egyszer van ilyen, kár kihagyni

2023. július 20. 13:03
Július 22-én szombaton 41. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást, az eseményhez kapcsolódóan 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel lehet utazni Révfülöp állomásra, illetve onnan vissza. A kedvezmény az Ötpróba sorozat része, a felhasználás feltételei szerint a helyszínen bélyegeztetni kell a jegyeket.
 
Most féláron lehet így lejutni a Balatonhoz: egy évben csak egyszer van ilyen, kár kihagyni
Az alkalmi menettérti jegy július 21-én 0:00 órától 23-án éjfélig érvényes utazásra. A  visszautazáshoz a menetjegyet a rendezvény helyszínén érvényesíteni kell. A szervezők komppal szállítják vissza a résztvevőket Balatonboglárról. Az átúszás után a tó partján maradó utasainak ajánlja a MÁV-START a Balaton24 és 72 napijegyeket, amellyel korlátlan számban utazható be a Balaton környéke az érvényességi időtartama alatt.
 
A vasúttársaság a várhatóan nagyobb utasforgalom miatt egyes északi parti vonatokhoz két plusz kocsit csatol, így a Déli pályaudvarról 7:05-kor induló Kék Hullám InterCity-hez is, amely 9:43-ra érkezik Révfülöpre. Ezen felül a Csabai Tekergő vonat – mely Budapest-Kelenföldről 8:01-kor indul tovább, Révfülöpre 10:50-kor érkezik meg – egy többletkocsival közlekedik, csak úgy mint a Révfülöpről 17:03-kor visszainduló Csabai Tekergő Békéscsaba felé. A jelentős hazautazó forgalom miatt Tapolcáról a Déli pályaudvarra induló Kék Hullám IC vonatok is hosszabb szerelvénnyel közlekednek: Révfülöpről 14:16-kor, 16:16-kor és 18:12-kor indulnak tovább a főváros felé.
 
A déli part felé a Déli pályaudvarról Keszthelyre 6:35-kor induló Balaton InterCity és a Nagykanizsára 7:35-kor induló Tópart InterCity két-két kocsit kap vonaterősítésként. A Balaton IC 8:30-ra, a Tópart IC 9:30-ra érezik meg Balatonboglárra.
 
A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, mivel a helyjegyek elfogyhatnak, a vonatok betelhetnek. A légkondicionált és kényelmesebb kocsiban történő utazáshoz a jegyeket az InterCity-kocsikba kell megváltani. A Kék Hullám InterCity vonatban bisztrószakasz is közlekedik, ahol szívesen látja az utasokat a vasúttársaság.
 
A Volánbusz a környékbeli településekről, Tapolcáról, Veszprémből, Balatonfüredről, Keszthelyről, Hévízről és Zalaegerszegről rendszeresen közlekedő autóbuszokkal javasolja megközelíteni a helyszínt. A menetrend szerinti autóbuszjáratokról a www.volanbusz.hu/balaton és www.menetrendek.hu honlapokon lehet tájékozódni.
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Zajlik a tiszavirágzás

2023. június 26. 14:13
Zajlik az egyedi látványt nyújtó kérészek násztánca, azaz a tiszavirágzás, amely páratlan szépsége mellett rendkívüli ökológiai jelentőségű esemény is.
A nyár egyik legjobban várt természeti jelensége a tiszavirágzás. Az egyedülálló látványosság idén június második felében vette kezdetét a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén.

Még idén megvalósulhat a pécsi Misina fejlesztése

2023. február 22. 11:05
Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött.
Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét, miután az előző városvezetés idején európai uniós forrást nyert a terület fejlesztésére önkormányzat. A szavazás honlapja szerint a legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.