Műanyagmentes street food titkok a Millenárison

2017. február 03. 08:13
Foodtrucképítésről, gasztro-marketingről és design kérdésekről is szó lesz a Food Truck Rally szakmai workshop-ján. Aki valaha saját büfékocsiról álmodott, most megtudhatja, miként érdemes belevágni, és mi kell ahhoz, hogy a város legnépszerűbb street foodosa legyen.

A szakmai programok mellett többek között Kovács Lázár – Lázár Chef, Serényi Zsolt és Bezerics Dániel is előadást tart.

 

 

A rally első délutánján, február 24-én a Megújuló Akciócsoport a Zöld Övezet Társulással karöltve mutatja meg, hogyan működik a műanyagmentes büfézés. Ahogy minden nagy Food Truck rendezvény, ez a hétvége is műanyagmentes lesz – a tányérok, poharak, evőeszközök egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. A kezdeményezés célja, hogy minden rendezvényt műanyagmentessé tegyen az országban, a legnagyobb zenei fesztiváloktól a szakmai konferenciákig.
Vad-Horváth Zoltán, az esemény főszervezője, és a Magyar Street Food Egyesület elnöke elmondta, hogy a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken. Ez körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent, aminek sokkal olcsóbb az elszállíttatása, így a kicsit drágább PLA eszközök, és a szelektálás ára is megtérül.

 

 

 

A finom étel csak félsiker – vallják a főszervezők, ezért a rendezvény második napján a socialmedia-aktivitás és a jó marketing mikéntjéről is szó lesz. A szakmai programok tetőpontjaként vasárnap az is kiderül, hogyan érdemes saját food truckot építeni. A workshopon az autók beszerzéséről, a konyha kivitelezéséről és a kocsik designjáról, arculatának kialakításáról is szó lesz. Az egészségügyi szabályokról pedig a Nébih egyik képviselője tájékoztatja az érdeklődőket.

 

 

 

„A street food színes, változatos világa Magyarországon is sok mindenkit rabul ejtett már. Nem csak a vásárlókat, hanem a food truck autók valamennyi jelenlegi tulajdonosát, dolgozóját, köztük jó magamat is beleértve. Pár évvel ezelőtt indult el ez a „vendéglátós” irányvonal, amelyet megszállott, kreatív, konyhaművészetben is jártas, kellő szaktudással is rendelkező szakemberek egy csoportja indított útjára. Ennyi színes, egyedi autót kevés európai ország mondhat magáénak mint Magyarország” – mondta Kovács Lázár – Lazar Chef, aki az eseményen A magyar hal, mint street food témában tart előadást.

 

 

Részletes program:

 

Mobilkonyha a színpadon: 

Házigazda: Bereznay Tamás Metro Séfakadémia

 

Péntek:

15h A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár- Lázár Chef

17h A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos- Zing Burger

19h A Food Truck Rally zsűrijének értékelése

 

Szombat:

13h What the HEKK?! – A helyi termékek jelentősége a modern vendéglátásban. vendég: Bezerics Dani (Paletta - Keszthely)

15h A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)

17h Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)

 

Vasárnap:

13h A húsmentes street food 

15h Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)

17h Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny

 

Workshop terem:

 

Péntek:

16h Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok

Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday

 

Szombat:

16h  A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága

Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós, Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus

 

Vasárnap:

16h  Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása

Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező

 

Bővebb információ: https://foodtruckshow.hu/show/budapest-2017-februar-24

Facebook: https://www.facebook.com/events/1713157172309013/

(forrás: Élelmiszer Online
 

Kapcsolódó cikkek

Erre figyeljen gyesen, ha nem a munkáltatójánál dolgozna

2017. augusztus 22. 08:01
Gyesen levő anyuka, aki egy munkáltatónál passzív állományban van, tehát onnan ment el szülni, vállalhat-e más munkáltatónál munkát a gyes ideje alatt? Ez esetben van-e bármilyen kötelezettsége az anyukának a régi munkáltatója felé? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Világszínvonalú agrárkutatásra törekszik az MTA

2017. január 23. 07:58
Új kutatóház, induló beruházások, folytatódó stratégiai programok 2017-ben a Magyar Tudományos Akadémián. A tervek között több agrárvonatkozású is akad.