Műanyagmentes street food titkok a Millenárison

2017. február 03. 08:13
Foodtrucképítésről, gasztro-marketingről és design kérdésekről is szó lesz a Food Truck Rally szakmai workshop-ján. Aki valaha saját büfékocsiról álmodott, most megtudhatja, miként érdemes belevágni, és mi kell ahhoz, hogy a város legnépszerűbb street foodosa legyen.

A szakmai programok mellett többek között Kovács Lázár – Lázár Chef, Serényi Zsolt és Bezerics Dániel is előadást tart.

 

 

A rally első délutánján, február 24-én a Megújuló Akciócsoport a Zöld Övezet Társulással karöltve mutatja meg, hogyan működik a műanyagmentes büfézés. Ahogy minden nagy Food Truck rendezvény, ez a hétvége is műanyagmentes lesz – a tányérok, poharak, evőeszközök egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. A kezdeményezés célja, hogy minden rendezvényt műanyagmentessé tegyen az országban, a legnagyobb zenei fesztiváloktól a szakmai konferenciákig.
Vad-Horváth Zoltán, az esemény főszervezője, és a Magyar Street Food Egyesület elnöke elmondta, hogy a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken. Ez körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent, aminek sokkal olcsóbb az elszállíttatása, így a kicsit drágább PLA eszközök, és a szelektálás ára is megtérül.

 

 

 

A finom étel csak félsiker – vallják a főszervezők, ezért a rendezvény második napján a socialmedia-aktivitás és a jó marketing mikéntjéről is szó lesz. A szakmai programok tetőpontjaként vasárnap az is kiderül, hogyan érdemes saját food truckot építeni. A workshopon az autók beszerzéséről, a konyha kivitelezéséről és a kocsik designjáról, arculatának kialakításáról is szó lesz. Az egészségügyi szabályokról pedig a Nébih egyik képviselője tájékoztatja az érdeklődőket.

 

 

 

„A street food színes, változatos világa Magyarországon is sok mindenkit rabul ejtett már. Nem csak a vásárlókat, hanem a food truck autók valamennyi jelenlegi tulajdonosát, dolgozóját, köztük jó magamat is beleértve. Pár évvel ezelőtt indult el ez a „vendéglátós” irányvonal, amelyet megszállott, kreatív, konyhaművészetben is jártas, kellő szaktudással is rendelkező szakemberek egy csoportja indított útjára. Ennyi színes, egyedi autót kevés európai ország mondhat magáénak mint Magyarország” – mondta Kovács Lázár – Lazar Chef, aki az eseményen A magyar hal, mint street food témában tart előadást.

 

 

Részletes program:

 

Mobilkonyha a színpadon: 

Házigazda: Bereznay Tamás Metro Séfakadémia

 

Péntek:

15h A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár- Lázár Chef

17h A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos- Zing Burger

19h A Food Truck Rally zsűrijének értékelése

 

Szombat:

13h What the HEKK?! – A helyi termékek jelentősége a modern vendéglátásban. vendég: Bezerics Dani (Paletta - Keszthely)

15h A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)

17h Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)

 

Vasárnap:

13h A húsmentes street food 

15h Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)

17h Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny

 

Workshop terem:

 

Péntek:

16h Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok

Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday

 

Szombat:

16h  A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága

Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós, Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus

 

Vasárnap:

16h  Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása

Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező

 

Bővebb információ: https://foodtruckshow.hu/show/budapest-2017-februar-24

Facebook: https://www.facebook.com/events/1713157172309013/

(forrás: Élelmiszer Online
 

Kapcsolódó cikkek

Versenyelőnyt jelentenek Magyarországnak a GMO-mentes termékek

2018. február 05. 09:32
Versenyelőnyt jelent Magyarországnak, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állít elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója csütörtökön, az M1 aktuális csatornán.

„Legyen szexi a mezőgazdaság!”

2018. október 25. 07:50
Ez az agráriumban dolgozó munkáltatók célja. Fontos, hogy a fiatalok ne a gumicsizmával és a trágyalapátolással azonosítsák a mezőgazdaságot. Ugyanis, bár adott esetben ez is az „üzlet” része lehet, ennél mára jóval többről van szó, például gépesített, technológiailag fejlett precíziós mezőgazdaságról. Az agrárium területén is fennálló jelentős munkaerőhiány csökkentéséhez most kell lépni, emelték ki a szakemberek az Agroinform és a HR Portal által rendezett AgroHR konferencián.