Műhelymunka az esélyegyenlőségről

2022. március 03. 10:10
2022. március 1-jén a Szakszervezetek a helyreállításért projekt keretében megbeszélést tartott a LIGA Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Bizottsága. A testület újraválasztotta vezetőségét és meghatározta az Esélyegyenlőségi szeminárium témáit.
Műhelymunka az esélyegyenlőségről

Az ülésen fontos napirendi pont volt az Esélyegyenlőségi Szeminárium előkészítése, amelyre 2022 májusában kerül sor.

A bizottság tagjai áttekintették a közelmúlt fejleményeit és felsorolták a szeminárium lehetséges témáit. A szociális jogok európai pillérét és annak fő prioritásait röviden bemutatták a bizottság tagjainak. A bizottság tagjai áttekintették az esélyegyenlőségi kérdésekkel kapcsolatos legrelevánsabb irányelveket vagy javaslatokat, és négy lehetséges témát soroltak fel a szemináriumuk keretében:

1. Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/1158 irányelve (2019. június 20.) a szülők és gondozók munka és magánélet közötti egyensúlyáról, valamint a 2010/18/EU tanácsi irányelv hatályon kívül helyezéséről

Az irányelvet 2022 augusztusáig át kell ültetni a magyar nemzeti jogba, ezért ez a téma a szemináriumon is aktuális, hiszen a minimális normákat rögzítő direktíva mellett a szakszervezeteknek most kell lobbizniuk, hogy a tárgyalások során a legjobb ajánlatot érjék el az alkalmazottak biztonsága érdekében.

2. Fizetések átláthatóságának irányelve – az irányelvjavaslat legújabb fejlesztését bemutatták az Esélyegyenlőségi Bizottság tagjainak, és a tagok érdeklődést mutattak a témával való mélyebb foglalkozás iránt. Helyi problémákat, eseteket mutattak be a résztvevők a nemek közötti munkahelyi bérszakadékkal kapcsolatban, valamint a bizottság kérdőíves vizsgálat kezdeményezésével kereste a megoldásokat és a további lehetőségeket a szakszervezeteink problémáinak feltérképezésére.

3. Lekapcsolódáshoz való jog – ezzel kapcsolatban több visszaélésről számoltak be a bizottsági tagok. A home office bevezetésének a világjárvány miatti növekvő tendenciája egyes esetekben hozzájárult az otthoni erőszakhoz, és megbillentette a munka és a magánélet egyensúlyát. A bizottság tagjai fontosnak tartották a lekapcsolódáshoz való jogról szóló javaslat további tárgyalását.

4. Az erőszakról és a zaklatásról szóló 190. számú ILO-egyezmény: A LIGA Szakszervezetek már korábban is támogatták a 190. számú ILO-egyezmény ratifikálását; A LIGA Esélyegyenlőségi Bizottságának tagjai vizsgálták annak lehetőségét, hogy ennek érdekében lobbizzanak, és a szeminárium résztvevőit is szeretnék bátorítani, hogy keressenek olyan kapcsolatokat, amelyeken keresztül elősegíthetik az egyezmény ratifikálását.

Az ülésen a LIGA Szakszervezetek Esélyegyenlőségi Bizottsága újjáalakult, a bizottság tagjainak mandátuma 2025. december 13-ig tart. A tagszervezetek delegálása alapján az elnökség a következő jelölteket választotta meg bizottsági taggá:

·        dr. Szabó-Zsura Brigitta

·        Gál Zsuzsanna

·        Nagy Sándor

·        Méhes Zsolt

·        Szabó Ferencné

·        Szijártó Zsolt

·        Tóth Istvánné.

A Bizottság munkájában állandó meghívottként vehet részt:

·        Dr. Tóth Judit Mária

·        Palkovics László Jánosné

·        Molnár Margit

A bizottsági tagok dr. Szabó-Zsura Brigittát választották meg maguk közül a Bizottság vezetőjének. A bizottság elfogadta éves munkatervét is.

wwww.liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Túlterheltség a munkában: fedezzük fel gondolkodásbeli hibáinkat

2018. szeptember 06. 08:47
Te is azok közé tartozol, akik folyamatosan bővítik tennivalóik listáját? Péntek délután lehetőleg már nem is nézel e-mailt, nehogy a beérkező üzenetek felborítsák a hétvégére vonatkozó terveidet? Ha bizonyos pillanatokban túlterheltnek érzed magad, érdemes kipróbálnod néhány dolgot. Már néhány lassú, mély lélegzetvétel is képes gátat vetni a pániknak, és kitágítani a perspektívákat, mivel aktiválja az agy felkészülési és tervezési képességét. A légzésfigyelésen kívül természetesen még számtalan dolgot tehetünk. Alice Boyes klinikai pszichológus Az egészséges elme eszközkészlete (The Healthy Mind Toolkit) c. könyv szerzője ehhez ad pár tippet.

Ne csak arról ismerjem meg a kollégámat, hogy ugyanolyan belépőkártya lóg a nyakában

2019. december 09. 12:24
Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz.