Munkanap-áthelyezés 2019

2018. december 06. 08:03
2019-ben három alkalommal lesz munkanap-áthelyezés, vagyis ledolgozós szombat, amikor későbbi ünnephez köthető hosszú hétvégéért cserébe, szombaton dolgozni kell.

Erre 2019-ben elég soká, először augusztus 10-én kerül sor, akkor kell ledolgozni az augusztus 19 (hétfői) pihenőnapot. Cserébe aug 17-20-ig, négynapos hosszú hétvége lesz.

Majd decemberben ismét két munkában töltött szombattal kell szembenéznünk, ahogy 2018-ban is. December 7-én és 14-én is dolgozni kell majd, 24-e (kedd) és 27-e (péntek) helyett. Cserébe azonban rekord hosszúságú, 6 napos pihenés következhet.
 

Hosszú hétvégék 2019

2019-ben valamivel kevesebb hosszú hétvége lesz, mint a 2018-as esztendőben, ami különösen sok hosszabb pihenőt hozott a munkaszüneti napokkal, és a hozzájuk adott pihenőnapokkal. De azért most is lesz belőlük néhány.

 
Január 1., kedd: december 31-ével együtt rögtön egy négynapos hétvégével zárjuk az előző, és indítjuk a 2019-es évet. 

Március 15., péntek: háromnapos hosszú hétvége lesz.

Április 19-22., péntek-hétfő: nagypéntektől húsvét hétfőig tartó hosszú hétvége. 

Június 10., hétfő: pünkösdi hosszú hétvége. 

Augusztus 20., kedd: Itt megadják a hétfőt (aug.19) pihenőnapnak, így négy nappal számolhatunk ezen a hosszú hétvégén. 

November 1., péntek: hosszú hétvége, három nappal

December 25. és 26., szerda és csütörtök: karácsonykor 24-ével, szenteste napjával és 27-e, pénteki pihenőnappal is megtoldják a hétközepi ünnepnapokat, aminek következtében hatnapos pihenés jut a munkavállalóknak.

Május 1, október 23 és január 1 a hét közepére, szerdára esik, így ezek az ünnepek csak egy-egy napos pihenést fognak jelenteni 2019-ben. Ugyanakkor kevesebb szombatra áthelyezett munkanap lesz ebben az évben.

 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

A gazdaság újraindításának kulcsszava: innováció!

2020. augusztus 26. 08:25
 
Közhelynek számít már, de ettől még igaz, hogy a gazdasági környezet a cégek körül gyorsuló tempóban változik. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz visszatérés a korábbi környezeti állapotokhoz. Ezért minden területen megújulásra, innovációra van szükség. Változnak a piaci körülmények és a vevők viselkedése. Ezért nem lehet a korábbi módszerekkel visszaszerezni a régi vevőket, és végképpen nem lehet új vevőket, új piacokat találni.

A kormány várja a bürokráciacsökkentést célzó javaslatokat

2016. március 03. 12:33
Ülésezett a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum A kormány örömmel veszi a szakszervezeti és az önkormányzati oldal részéről a bürokráciát csökkentő konkrét javaslatokat - mondta Latorcai Csaba kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum szerdai plenáris ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.