Mutatjuk a teljes hétvégi forgalomkorlátozási rendet

2023. augusztus 25. 15:19
A végéhez közeledik a budapesti atlétikai világbajnokság, de az előttünk álló hétvégén még jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban. Kovács Botond, a BKK Info munkatársa mondott el minden részletet az InfoRádióban.
 
Már zárva és így is marad szombat délután fél 1-ig a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út és a Podmaniczky utca között az atlétikai vb maratoni futószámához kapcsolódóan.
Mutatjuk a teljes hétvégi forgalomkorlátozási rendet
"Szombat hajnaltól 11 óráig, valamint vasárnap hajnaltól 12.30-ig lezárják a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között, a Teréz körutat a Király utca és a Podmaniczky utca között, a Károly körutat, továbbá az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Alagút-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca útvonalat, a Szarvas teret, a Dózsa György teret és további keresztező útvonalakat szintén" - sorolta az InfoRádió megkeresésére Kovács Botond, a BKK Info munkatársa.
 
A Nádor utcát kétirányúsítják a József Attila utca és az Arany János utca között.
 
Vasárnap 21 órától hétfőn reggel 6 óráig lezárják majd az Andrássy utat a Dózsa György út és az Oktogon között, továbbá a Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, illetve a Kós Károly sétányt és a Hősök terét.
Atlétikai VB logója.
Lezárásra kell még készülni továbbá a Nemzeti Atlétikai Központ környékén, a Soroksári út szervizútján, a Lechner Ödön fasor és a Hajóállomás utca között, valamint a Hajóállomás utcában a Kvassay Jenő úttól, a csepeli rakparton is egészen augusztus 28-án éjfélig.
 
Hétfő reggel 6 óráig egyébként le lesz még zárva Kacsóh Pongrác úti felüljárón a Városligetbe vezető sáv is, továbbá a Kós Károly sétány és a Hősök tere is.
atletikai_vb_mti
"Közösségi közlekedésnél nagyon fontos, hogy szombaton üzemkezdettől várhatóan aznap 11 óráig, valamint vasárnap üzemkezdettől várhatóan aznap 12.30-ig a 4-es és a 6-os villamos az Oktogon és a Blaha Lujza tér között nem közlekedik, ezen kívül pedig számos felszíni járat közlekedésében változásra kell készülni, így indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a BKK Infón vagy a Budapest Go applikációban" - mondta még.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Elektromoskerékpár-túrák indulnak a Pilisi Parkerdőben

2023. június 23. 13:30
A Pilisi Parkerdő Zrt. új szolgáltatással várja az erdei kerékpározás rajongóit. Az Aktív Magyarországgal együttműködésben a Szentendre melletti Dömörkaputól vezetett e-bike túrákat indít, melyekhez biztosítja az elektromos kerékpárokat is. A négy különböző nehézségű és terepadottságú útvonalon a belépőszintű családi túráktól a haladóknak való kőkemény MTB-ig többféle lehetőség közül lehet választani – de minden túrán adott a természet, az erdő élménye.

Betyárromantika a Bakonyban

2023. március 13. 09:41
A Bakony nemcsak sűrű erdőségeiről, szurdokairól, varázslatos tájairól ismert, hanem az egykor ebben a vadregényes hegységben menedékre lelő betyárokról. A társadalmi rend ellen lázadó kóborlók életét, tetteit számos legenda övezte.
A török kor után kialakult betyárélet két szakaszra osztható. Az első időszak a Rákóczi-szabadságharc leverése után kezdődött, amikor a szegénylegények, a német fennhatóság alá került várakból elbocsátott katonák, a föld nélkül maradt zsellérek és a Habsburg Birodalom katonaállítása elől menekülő fiatalok közül sokan választották a kóborlást. A parasztságot elnyomó rendeletek hatására számuk egyre nőtt.