Mutsy Árpád kapta az Év Agrárembere-díjat

2018. február 12. 08:40
Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend a díjátadót követően vasárnap.

A szervezők tíz kategóriában keresték Az Év Agráremberét: agrárinnováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés témájában. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vállalta idén a díj fővédnökségét.

Az Év Agráremberét a kategória-nyertesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri szombat éjjel, a gála helyszínén. A 2017-es év győztese Mutsy Árpád, a kertészet kategória nyertese lett. Életműdíjban részesült Németh Tamás és Sótonyi Péter, a közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Kökény Attila nyerte.

A győztes Mutsy Árpád cége, a családi vállalkozásként indult Bio-Fungi Kft. bevételének több mint 60 százaléka exportból származik. Az ócsai telephelyén előállított gombát Magyarországon kívül Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában értékesíti több mint száz ügyfél számára.

Az Év Agrárembere díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens az üzlettársával. Az idén negyedszer kiosztott elismerés célja olyan agrárszakemberek kitüntetése, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Na, ezért van nálunk is egyre nagyobb válság

2016. június 13. 13:39
Áprilisában 0,4%-kal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához képest. A növekedés a növényi termékek árának 4,2%-os emelkedésével függött össze, miközben az élő állatok és állati termékek ára 6,2%-kal csökkent. Így a válsággal küzdő állattenyésztők - főként a tej- és a sertéstermelők - pozíciója tovább romlott.

Módosultak a cukrászati termékekre vonatkozó előírások

2017. április 03. 07:47
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) Hagyományőrző cukrászati termékekre vonatkozó módosítása annak szellemében történt, hogy a Magyarországon hagyományosan előállított és ismert cukrászipari termékek a hagyományos elkészítési eljárásoknak megfelelően maradjanak fenn.