Nagy István lehet az új agrárminiszter

2018. május 02. 09:02
Nagy Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium eddigi miniszterhelyettesét kérte fel tárcavezetőnek a kormányfő. A tárcának Agrár- és vidékfejlesztési Minisztérium lesz az új neve.

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének.

Orbán Viktor Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek kérte fel (a többi jelölt neve itt olvasható). Ez azt is jelenti, hogy megváltozik a minisztérium elnevezése, és új, vidékfejlesztési feladatokkal bővül a tevékenysége. E terület 2010-2014 között is a minisztériumhoz tartozott, de 2014-től a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez került. Ez utóbbi tárca dolgozta ki az uniós forrásokra épülő, 2014-2020 közötti magyar Vidékfejlesztési Programot (VP), amelyet aztán meg is hirdetett, majd máig a pályázatok zöméről is döntött. A jelenleg futó, összesen 1300 milliárd forint keretű VP-ben az összes pályázatot meghirdette a Miniszterelnökség. A miniszterjelölt szakmai portréja itt érhető el.

 

 
elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Az ilyen munkahelyek növelik a válás kockázatát

2018. október 03. 09:22
A túl sok ellenkező nemű kolléga növeli a válás kockázatát egy frissen megjelent svéd tanulmány szerint. Főként a vendéglátásban nagy a valószínűsége, hogy párkapcsolatot alakítanak ki egymással a kollégák.

Nem lesz újabb munkaszüneti nap? Sokan ellenzik

2017. október 13. 08:57
A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki.