Nagy lengyel offenzíva indulhat: agrártanácsadók a nagykövetségeken?

2018. július 30. 08:24
Erőteljesen ösztönözni kívánja élelmiszergazdasági exportját Lengyelország. A vidékfejlesztési miniszter azt szorgalmazza, vegyenek fel agrártanácsadókat a nagykövetségekre.

Mezőgazdasági tanácsadók alkalmazását javasolja egyes lengyel nagykövetségeken Jan Krzysztof Ardanowski, a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős miniszter – írja a syngenta.blog.hu. A tárcavezető olyan tanácsadókra gondolt, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek a lengyel termelőkről, termékeik minőségéről és a szállítási határidőkről. Így az információkat eljuttathatják a lengyel mezőgazdasági érdekek szempontjából legfontosabb országokba..

A miniszter szerint Lengyelország új piacokat keres. Arra ösztönzi az olyan kisebb termelőket, akik nem ismerik a globális igényeket, hogy exportálják termékeiket Afrikába és a Közel-Keletre.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A GMO-mentes mezőgazdaság biztos megélhetést jelent

2017. május 11. 07:45
 
A genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes mezőgazdaság esélyt és biztos megélhetést jelent Közép- és Délkelet-Európában – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az MTI-nek nyilatkozva egy Bécsben tartott agrártanácskozást követően.

Adóbevallás 2016 - Határidők és tudnivalók az SZJA bevallásról

2016. február 22. 04:40
Az adóbevallási határidőket 2016-ban is figyelemmel kell kísérni. Az adóhatóság részére teljesítendő bevallások határidejére vonatkozóan változás nincsen 2016-ban, egyszerűsített bevallásra is lehetőség lesz 2016-os évben.