Kapcsolódó tartalmak: export

Hír: Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.

Hír: Budai Gyula: az orosz embargó enyhítésében érdekelt Magyarország

2016. április 21. 07:44
 
Hazánk az orosz embargó enyhítésében, az agrártermékeket érintő részleges feloldásában érdekelt - jelentette ki a miniszteri biztos Szentesen.

Hír: Embargó vs. magyar élelmiszerexport: Meddig fáj még az orosz bosszú?

2016. április 22. 09:23
 
Várható-e az orosz embargó enyhítése, avagy eltörlése? Milyen magyar élelmiszer-féleségekre és milyen mennyiségben vevők a távol-keleti országok? Többek között ezekről a témákról kérdezte az Agroinform.hu Budai Gyula miniszteri biztost.

Hír: Jót tett a szigorítás a paprikák piacának

2016. május 17. 08:17
 
A hegyes erőset jórészt itthon adják el – A kápia viszont kedvelt exportcikk Várhatóan 20-25 ezer tonna étkezési paprikát, főként kápiát exportálunk az idén, elsősorban Németországba. Itthon a t. v. paprikát kedvelik, az éves fogyasztás családonként 15-16 kilogramm.
 

Hír: A veszélyes betegség miatt leállt az élőmarha-export

2016. május 18. 09:02
 
A vektormentes időszak végével a könnyített állatbeviteli eljárásrendet követően – mint ahogy azt előre jelezték – a török állat-egészségügyi hatóság május 17-től újra életbe léptette a korábbi, szigorúbb szabályozást a kéknyelv-betegség miatt.

Hír: Az élelmiszer-exportot segítő konferenciát szervez a NÉBIH

2016. május 20. 07:56
 
Az USA-ba, Oroszországba és Kínába történő élelmiszer szállítás speciális előírásairól is szó lesz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára szervezett konferenciáján. A rendezvényt két alkalommal, május 31-én és június 9-én rendezik meg a hatóság Budaörsi úti telephelyén.

Hír: MNKH: tovább bővül a magyar élelmiszerek exportja Kínába

2016. június 08. 08:21
 
Újabb négy magyar élelmiszeripari cég jelenhet meg a kínai piacon, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közreműködésével a közelmúltban mintegy 100 millió forint értékben exportáltak édességeket és bort, és a szállítások a jövőben folyamatosak lesznek - közölte az MNKH az MTI-vel.

Hír: Ismét szállíthatunk élő szarvasmarhát Törökországba

2016. június 15. 09:37
 
Bognár Lajos országos főállatorvos a magyarországi export növelése érdekében öt EU-n kívüli és két uniós ország magas rangú állategészségügyi tisztviselőjével folytatott kétoldalú egyeztetéseket az Állategészségügyi Világszervezet májusi éves közgyűlésén. A megbeszélések eredményeként a jövőben több termékkörben elindulhat, vagy – a korábbinál kedvezőbb feltételekkel – folytatódhat egyes élőállatok és élelmiszeripari termékek exportja.

Hír: Lássunk a jövőbe! - Már dolgoznak a 2021 utáni terveken

2016. június 21. 08:30
 
Az előzetes termésbecslések alapján jó eredményekre lehet számítani az idén, őszi búzából hektáronként 5 tonnás termés várható - mondta aratónapi köszöntőjében a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Hír: Egyre több magyar marhahúst és élőmarhát exportálunk

2016. június 22. 08:34
 
Magyarország élőmarha-exportja 6 százalékkal nőtt 2016. január-márciusban a 2015. hasonló időszakához képest, a marhahúsexport mennyisége 4 százalékkal, értéke 14 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban.
«12345»