Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

2023. október 18. 16:38
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével – írta az MTI.
 
A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.
Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda, Fischer Zoltán
 
A memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása, egyebek mellett a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén.
 
Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére – közölte a GFM.
 
A közlemény szerint Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta:
 
„Magyarország nemcsak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni. A megállapodás megerősíti: a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon” – tették hozzá.
 
Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.
 
forrás:agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Ez a 3 gyógynövény rengeteget tesz az egészségedért!

2023. június 02. 11:38
Ültess mentát, körömvirágot és kamillát, és nagyon is sokat tettél az egészségedért!
 
A gyógynövények többsége a kertünkben, cserépben vagy balkonládában is megél. Éppen ezért tulajdonképpen semmilyen akadálya nincs annak, hogy megpróbálkozzunk a termesztésükkel, melyet gyógyhatásaikkal fognak meghálálni nekünk.
 

MINDEN IGÉNYLŐ ÖNKORMÁNYZATHOZ ELJUTOTT A SZOCIÁLIS TŰZIFA

2023. február 17. 11:36
Az elhibázott brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak Európában, az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak. Emiatt most még nagyobb jelentőséggel bír a szociális tűzifaprogram, amely az 5.000 fő alatti településeken élő rászoruló családoknak nyújt segítséget – mondta el közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.