Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

2023. október 18. 16:38
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével – írta az MTI.
 
A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.
Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda, Fischer Zoltán
 
A memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása, egyebek mellett a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén.
 
Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére – közölte a GFM.
 
A közlemény szerint Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta:
 
„Magyarország nemcsak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni. A megállapodás megerősíti: a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon” – tették hozzá.
 
Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.
 
forrás:agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Nagyszabású közlekedési sztrájk Németországban hétfőn

2023. április 24. 11:23
A közlekedés csaknem valamennyi formáját ellehetetlenítő munkabeszüntetés várható hétfőn Németországban több szakszervezet közös sztrájkfelhívása szerint.
 
A szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di szakszervezeti szövetség és a vasutas és közlekedési dolgozók szakszervezetének (EVG) közös akciójáról tájékoztató csütörtöki közleményében kiemelték, hogy a március 27-re meghirdetett 24 órás figyelmeztető sztrájk a távolsági, a térségi és a helyi közlekedést, valamint a repülőtereket, az autópálya-üzemeltető társaságokat és a vízügyi és hajózási igazgatási szerveket is érinti, méghozzá országszerte.

Március 15-től elérhetővé válnak az adóbevallás-tervezetek.

2023. február 21. 10:34
A NAV szerint az ügyfélkapus ügyintézési mód a legegyszerűbb.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik – ismertette hétfői közleményében a NAV.
 
Az adóhatóság tájékoztatása szerint egy hónap múlva, március 15-től, KAÜ- (Központi Azonosítási Ügynök) azonosítóval már megnézhetővé válik a 2022-es esztendőre vonatkozó adóbevallási tervezet. Ráadásul ez a lehetőség azok számára is elérhető lesz, akik csak most regisztrálnak az Ügyfélkapun.