Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel

2023. október 18. 16:38
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével – írta az MTI.
 
A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.
Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda, Fischer Zoltán
 
A memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása, egyebek mellett a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén.
 
Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére – közölte a GFM.
 
A közlemény szerint Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta:
 
„Magyarország nemcsak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni. A megállapodás megerősíti: a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon” – tették hozzá.
 
Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.
 
forrás:agrotrend.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Kertművelő program a legszegényebb a településeken

2023. március 16. 11:22
Ezerhatszáz kilogramm vetőmagot, illetve harmincezer előnevelt palántát osztanak ki a Felzárkózó Települések program munkatársai az ország legszegényebb falvaiban élő családoknak. Idén tavasszal több mint száz kistelepülésen mintegy 3000 család kapcsolódik be a háztáji gazdaságok újraélesztését célzó részprogramokba.
A résztvevők a legtöbb helyszínen nemcsak magot, vagy palántát kapnak, hanem gyakorlati útmutatást és szakmai tanácsokat is, a Jelenlét pontok munkatársai a kert felásásától a termés betakarításáig figyelemmel kísérik és segítik a családok tevékenységét.

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG

2024. április 18. 15:35
Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország az e-kereskedelmi know-how, valamint a magyar kis- és középvállalatok (kkv) online értékesítési csatornáinak fejlesztésére a régióban – közölte az eMAG csütörtökön az MTI-vel.