Nagy üzletnek indult, de lehet, hogy bukás lesz belőle

2023. október 11. 16:54
Csökken az érdeklődés a húshelyettesítők iránt?
 
Idén váratlan nehézségek merültek fel a nem állati eredetű húshelyettesítők (laborhús) egyik legnagyobb előállítójának, az amerikai Beyond Meat vállalat gazdálkodásában. A problémák miatt a cég júliusban kénytelen volt a felére csökkenteni jegyzett tőkéjét, ami gyakorlatilag tőzsdei terveinek kudarcát jelenti – írja az agrarheute.com.
 
Nagy üzletnek indult, de lehet, hogy bukás lesz belőle
A 2019-ben a nagy reményekkel induló és feltűnően magas nyereséget és növekedést elérő cég, adósságai jelenleg már messze meghaladják a bevételeit, ami akár csődközeli helyzetnek is tekinthető.
 
A válságos helyzethez főleg a termelési költségek drasztikus emelkedése és a fogyasztók laborhústól való részbeni elfordulása vezetett. A fogyasztók csökkenő érdeklődését más európai és tengerentúli hasonló terméket gyártó cégek nehézségei is igazolják. Bár a forgalom visszaesését nem lehet egyértelműen és kizárólag a kereslet csökkenésének számlájára írni, mivel abban az általános élelmiszer-infláció is komoly szerepet játszhatott.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

GFM: az online árfigyelő rendszer már 2 százalékponttal csökkentette az élelmiszerinflációt

2023. július 28. 14:10
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatása mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2023. július 1-jén sikeresen elindította az online árfigyelő rendszert – fogalmazott a tárca közleményében.
 
Az árfigyelő célja, hogy az egyes élelmiszeripari termékek napi eladási árának megjelenítésével segítse a fogyasztói döntéseket, és a piaci verseny fokozásán keresztül lejjebb szorítsa az árakat, ezzel is hozzájárulva a szankciós infláció mielőbbi letöréséhez, a családok megvédéséhez.

Kényszervágóhídból húsexportőr

2023. április 03. 12:31
A Hajdúhús 2000 Kft.-t 1998. március 23-án alapították. Az idén éppen negyed százados cég alapító tulajdonosa, Papp István 68 éves, és sok szépségről és a velük együtt járó nehézségekről is tud rövid előadást tartani.
Az elmúlt 25 év elsősorban reményt adott neki a következő 25 esztendőhöz, amit már két gyereke, Zsuzsa és István visznek tovább. Az alapító kereskedelmi szakközépiskolát végzett. Amikor 1968-ban végzett, húseladóként kezdte a pályát. Ma is fejből sorolja azokat a debreceni utcákat, amikben megfordult. Kiemelkedik közülük a Kossuth utcai, ahol 13 évig tevékenykedett.