Nagyon sok erdőt telepítene a kormány

2016. október 21. 08:32
Kétmillió hektár erdő borítja Magyarország területét, és a következő ötven évben 600 ezer hektár új erdőt kellene telepíteni. A kormány a közelmúltban nemzeti erdőstratégiát fogadott el.

A nemzeti kincsnek számító erdők esetében évtizedekben kell gondolkodni, a stratégiában 15 évre terveznek – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.. Az erdőtelepítéshez mintegy 50 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 4-5 évben, ebből 20-25 ezer hektár erdő telepítése valósulhat meg. 

Az elmúlt 8-10 évben mintegy 50 ezer hektárral nőtt Magyarország erdőterülete. A következő évtizedekben ugyanakkor összességében 600 ezer hektár új erdőre lenne szükség. Az erdőstratégia szerint az egymillió hektárnyi mai állami erdővagyon nem forgalomképes, és törvények által védett, nem elidegeníthető közvagyonnak számít.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Súlyos ábra: élen hazánk a bérek egyenlőtlenségében

2017. szeptember 20. 08:12
Sokat jelent a felsőfokú végzettség, főleg, ha fizetésekről van szó, az OECD egy látványos grafikont készített, hogy megmutassa mennyivel jelent többet.

Takarmányfehérje program a GMO kiváltására

2017. március 30. 08:41
Nemzeti takarmányfehérje programon dolgozik a Földművelésügy Minisztérium, amelynek célja az import GMO-s takarmány kiváltása – jelentette be az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Fazekas Sándor miniszter. Mint fogalmazott, a vásárlók többsége Magyarországon is elutasítja a GMO-s élelmiszereket, ezért az a cél, hogy az élelmiszerek után belátható időn belül az állatok takarmányozása is teljes egészében GMO-mentes legyen.