Nagyon sok erdőt telepítene a kormány

2016. október 21. 08:32
Kétmillió hektár erdő borítja Magyarország területét, és a következő ötven évben 600 ezer hektár új erdőt kellene telepíteni. A kormány a közelmúltban nemzeti erdőstratégiát fogadott el.

A nemzeti kincsnek számító erdők esetében évtizedekben kell gondolkodni, a stratégiában 15 évre terveznek – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.. Az erdőtelepítéshez mintegy 50 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 4-5 évben, ebből 20-25 ezer hektár erdő telepítése valósulhat meg. 

Az elmúlt 8-10 évben mintegy 50 ezer hektárral nőtt Magyarország erdőterülete. A következő évtizedekben ugyanakkor összességében 600 ezer hektár új erdőre lenne szükség. Az erdőstratégia szerint az egymillió hektárnyi mai állami erdővagyon nem forgalomképes, és törvények által védett, nem elidegeníthető közvagyonnak számít.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.

Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

2018. október 16. 08:19
Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.