Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne

2023. október 27. 14:07
Egyelőre összesen húsz kilométer van meg belőle.
 
A nagyjából 300 kilométer, ezzel a leghosszabb tranzitútvonal lesz, ha elkészül az M9-es autópálya, amely a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózatot kötné össze Magyarországon. A pályából eddig összesen 20 kilométernyi szakasz készült el, ám folytatódhat az építése.
Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne
A Magyar Építők számolt be arról, hogy kiírták a közbeszerzést az M9 gyorsforgalmi út újabb három szakaszának tervezésére.
 
A nyertes feladata lesz az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 53-as főút közötti szakaszának tervezése, összesen mintegy 57 kilométeren, déli lekötéssel Tompáig, valamint a Jánoshalmi mérnökségi telep és kerékpárút tervezése Jánoshalma és Kiskunhalas között.
 
Emellett feladat az 51-es főút Baja, déli elkerülő–Hercegszántó (országhatár) közötti szakaszának 2x2 sávossá fejlesztésének előkészítése. Továbbá a 47-es főúton található Algyői Tisza-híd 2x2 sávosra bővítésének tervezése.
 
forrás hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden

2024. január 18. 16:00
Természetbúvár játszóház és túraközpont épült Tiszafüreden, a létesítmény idén tavasszal nyílik meg a látogatók számára - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

Parasztkonyha újragondolva

2023. április 03. 12:47
A kelet-zselici erdő mélyén, körülbelül 20 percnyi autóútra Tormás településtől bújik meg Nagymáté-puszta. Mindössze néhány család lakja, javarészt a Mecsekerdő Zrt. alkalmazottai. A környék legmagasabb pontjához, a Hollófészekhez karnyújtásnyira, nagy fák között álló Nagymáté Vadászház és Étterem gazdája is az állami erdőgazdaság.
Kiváló helyszín a teljes kikapcsolódáshoz, konyhájában pedig hagyományos ételek születnek újjá Harmati Ákos séf kezei alatt. Párjával, Tímeával működtetik a házat, szeretettel várják az idelátogatókat.