Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne

2023. október 27. 14:07
Egyelőre összesen húsz kilométer van meg belőle.
 
A nagyjából 300 kilométer, ezzel a leghosszabb tranzitútvonal lesz, ha elkészül az M9-es autópálya, amely a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózatot kötné össze Magyarországon. A pályából eddig összesen 20 kilométernyi szakasz készült el, ám folytatódhat az építése.
Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne
A Magyar Építők számolt be arról, hogy kiírták a közbeszerzést az M9 gyorsforgalmi út újabb három szakaszának tervezésére.
 
A nyertes feladata lesz az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 53-as főút közötti szakaszának tervezése, összesen mintegy 57 kilométeren, déli lekötéssel Tompáig, valamint a Jánoshalmi mérnökségi telep és kerékpárút tervezése Jánoshalma és Kiskunhalas között.
 
Emellett feladat az 51-es főút Baja, déli elkerülő–Hercegszántó (országhatár) közötti szakaszának 2x2 sávossá fejlesztésének előkészítése. Továbbá a 47-es főúton található Algyői Tisza-híd 2x2 sávosra bővítésének tervezése.
 
forrás hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén kerül megrendezésre a 24. Gyulai Pálinkafesztivál

2024. május 14. 17:34
Május 17-19. között rendezik meg a 24. Gyulai Pálinkafesztivált – közölték a szervezők a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn a gyulai várkertben.
Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a fesztivál a város legnagyobb gasztronómiai rendezvénye; jelentős turisztikai vonzerővel bír. Komoly szakmai gasztronómiai programok is kísérik, amivel hozzá tudott járulni a magyar pálinkakultúra fejlődéséhez.

Rezsitámogatási pályázat: íme a legfontosabb tudnivalók és a jelentkezők tapasztalatai

2023. március 09. 14:11
Január második felében a szálláshely-vendéglátás ágazat kis- és közepes vállalkozásai számára is megnyíltak a mintegy 70 milliárd forint keretösszegű KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022–2023 forrásai. Hazai szállodaláncokat kérdeztünk a programmal kapcsolatos tapasztalataikról.
 
A program indulása óta eddig több százan végezték el a regisztrációt – tudtuk meg Bődi Ivett-től, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettesétől. A szakember kiemelte, hogy érdemes élni ezzel az új lehetőséggel ahhoz, hogy az energiaköltségek a jövőben kevesebb gondot okozzanak a vállalkozásoknak, ezáltal működésük kiszámíthatóbbá, stabilabbá és egyúttal környezetileg is fenntarthatóbbá válhasson.