Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne

2023. október 27. 14:07
Egyelőre összesen húsz kilométer van meg belőle.
 
A nagyjából 300 kilométer, ezzel a leghosszabb tranzitútvonal lesz, ha elkészül az M9-es autópálya, amely a jelenlegi sugaras gyorsforgalmi úthálózatot kötné össze Magyarországon. A pályából eddig összesen 20 kilométernyi szakasz készült el, ám folytatódhat az építése.
Nekiállnak az M9-esnek, ami Magyarország leghosszabb autópályája lenne
A Magyar Építők számolt be arról, hogy kiírták a közbeszerzést az M9 gyorsforgalmi út újabb három szakaszának tervezésére.
 
A nyertes feladata lesz az M9 gyorsforgalmi út 51-es és 53-as főút közötti szakaszának tervezése, összesen mintegy 57 kilométeren, déli lekötéssel Tompáig, valamint a Jánoshalmi mérnökségi telep és kerékpárút tervezése Jánoshalma és Kiskunhalas között.
 
Emellett feladat az 51-es főút Baja, déli elkerülő–Hercegszántó (országhatár) közötti szakaszának 2x2 sávossá fejlesztésének előkészítése. Továbbá a 47-es főúton található Algyői Tisza-híd 2x2 sávosra bővítésének tervezése.
 
forrás hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb két szálloda Az Év Hotele döntőjében

2022. november 16. 11:21
Az Év Hotele közönségszavazásban az alföldi és a balatononi régió után Északkelet-Magyarországon is győztest hirdettek.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával, illetve az Interakció Produkció által szervezett televíziós hotelverseny három régiójából összesen már hat szálloda jutott be a döntőbe.

Jön az ezerjó napja, keresd a matricát, ahol megkóstolhatod a hungarikumot!

2023. május 12. 14:12
A május 16-ai Nemzetközi Ezerjó Nap harmadik alkalommal hívja fel a figyelmet erre a ritka magyar szőlőfajtára. A matricával jelölt lelőhelyeken nemcsak ezen a napon, hanem egész májusban érdemes keresni az ezerjókat.
 
Az Ezerjó Napot móri borászok összefogása hívta életre, az ország egyik legkisebb borvidékének termelői ugyanis hisznek ebben a kevéssé ismert, egyedi és sokoldalú szőlőfajtában, amelyből készülhet könnyed, frissítő fehérbor, izgalmas pezsgő, és hordóban akár nagy borrá is érhet.