Nem adnak pénzt a migránsválságra az uniós agrárminiszterek

2018. március 21. 07:48
Nem lehet majd migrációs célokra felhasználni a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait a tagországok agrárminisztereinek döntése szerint. Várhatóan megmaradnak a területalapú támogatások is.

Az uniós agrárminiszterek a KAP jövőjéről olyan döntéseket hoztak, amelyek a magyar gazdáknak is kellő pénzügyi hátteret és termelési biztonságot nyújtanak - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának brüsszeli ülése után. Eredménynek nevezte a területalapú támogatások megvédését, mivel „Magyarország számára elengedhetetlen, hogy ténylegesen azok kapják a támogatásokat, akik a földet művelik”.

Magyar szempontból lényeges az is, hogy a vidékfejlesztési támogatásoknál a beruházásokra kellő pénz álljon rendelkezésre. Az agrárminiszterek döntése szerint a vidékfejlesztés kérdései közé nem került be az az előírás, hogy a migrációval összefüggésben is fel lehessen használni az agrártámogatási forrásokat. Ugyanakkor a későbbi rendeletalkotásnál még oda kell figyelni, hogy ez így is maradjon – fogalmazott a miniszter.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

„Tökéletlenül tökéletes” a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni kampánya

2017. május 05. 08:14
Népszerű a Tesco „Perfectly Imperfect” kezdeményezése a magyar vásárlók körében, így április közepétől 8 újabb, így összesen már 20 áruházban érhető el az esztétikai hibás, ám minőségileg kifogástalan zöldség-gyümölcs kínálat. A 2017 januárjában indított pilot projekt egyik fő célja, hogy az áruházlánc termelői oldalon is segítsen csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Figyelem, az MVH ellenőriz!

2016. október 07. 08:03
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal – mint kifizető ügynökség – adminisztratív és helyszíni vizsgálatokat végezhet, melyek célja a kérelemben megadott adatok és a jogszabályokban rögzített támogatási feltételek vizsgálata.