Nem adnak pénzt a migránsválságra az uniós agrárminiszterek

2018. március 21. 07:48
Nem lehet majd migrációs célokra felhasználni a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait a tagországok agrárminisztereinek döntése szerint. Várhatóan megmaradnak a területalapú támogatások is.

Az uniós agrárminiszterek a KAP jövőjéről olyan döntéseket hoztak, amelyek a magyar gazdáknak is kellő pénzügyi hátteret és termelési biztonságot nyújtanak - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának brüsszeli ülése után. Eredménynek nevezte a területalapú támogatások megvédését, mivel „Magyarország számára elengedhetetlen, hogy ténylegesen azok kapják a támogatásokat, akik a földet művelik”.

Magyar szempontból lényeges az is, hogy a vidékfejlesztési támogatásoknál a beruházásokra kellő pénz álljon rendelkezésre. Az agrárminiszterek döntése szerint a vidékfejlesztés kérdései közé nem került be az az előírás, hogy a migrációval összefüggésben is fel lehessen használni az agrártámogatási forrásokat. Ugyanakkor a későbbi rendeletalkotásnál még oda kell figyelni, hogy ez így is maradjon – fogalmazott a miniszter.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyesről visszatérve köteles vagyok elfogadni másik pozíciót?

2017. augusztus 31. 09:29
GYES-ről munkába visszatérő anyuka vagyok, jeleztem a főnökömnek es a HR osztálynak, hogy 4 órában szeretnek dolgozni, amint a kisfiam elkezdi a bölcsődet. Szülés előtt egy multinacionális cég középvezetője voltam, ez a pozíció jelenleg be van töltve. A cég nagyon korrekt volt, felajánlottak egy másik pozíciót, 4 órában, viszont nem szeretnek ebben a munkakörben dolgozni. Mik a lehetőségeim jogilag? Elutasíthatom ezt a felajánlott pozíciót? Mi ennek a jogi következménye? Ez nem azt jelenti, hogy én felmondtam és megszűnik a munkaviszonyom?

Szabadság beleszámít a felmondási időbe vagy meg kell váltani pénzben?

2017. június 22. 10:10
2017.06.02-án írtunk a cégnél egy papírt ,hogy a munkaviszonyom 2017.07.02-án közös megegyezéssel megszűnik. A főnökeim eltekintenek a felmondási idő (30 nap ) ledolgozásától.Viszont maradt még az idei évre 10 nap szabadságom amelyet nem vettem ki.Kérdésem az lenne,hogy ezt az időarányosan járó,de ki nem adott szabadságot pénzben köteles e megváltani vagy beleszámíthatja a felmondási időbe amelyet nem kell ledolgoznom?