Nem is 200 ezres, hanem 225 ezres minimálbért akar a legnagyobb szakszervezet

2021. szeptember 08. 08:37
Felizzott a vita
Nem is 200 ezres, hanem 225 ezres minimálbért akar a legnagyobb szakszervezet

220-225 ezer forintnak kellene már jövőre lennie a magyar minimálbérnek, míg a garantált bérminimumnak 270-275 ezer forint környékén kellene lennie - fejtette ki az RTL Klub Híradójának Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Az elmúlt hetekben ismét felizzott a vita a minimálbér emelése körül, főleg azok után, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lapunknak azt mondta: még kevés is lesz a 200 ezres minimálbér, ha ekkora az infláció.

Az RTL híradója kedd este megszólaltatta Kordás Lászlót, aki azt hangoztatta, hogy

34%-KAL KELLENE MEGEMELNI A MINIMÁLBÉRT, MERT EKKORA A LEMARADÁS A SZLOVÁKOK LEGKISEBB FIZETÉSÉHEZ KÉPEST.

Szerinte a magyar dolgozók kevésbé részesültek a járvány előtti fellendülésből, mint a Szlovákiában élők.

Ennek megfelelően 220-225 ezer forintos minimálbér és 270-275 ezer forintos garantált bérminimum mellett érvelt a szakszervezeti szövetség elnöke.

 

Forrás: Portfolio / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrármunkahelyek szűnhetnek meg, az autóipar fellendülésben reménykedhet

2019. július 02. 08:21
Akár az uniós baromfiágazat végét is jelentheti, ha a Mercosur-egyezmény alapján megemelt kvótával dömpingben érkeznének rosszabb minőségű húsok az unió piacára. A környezetvédők Jair Bolsonaro miatt, az európai agrárszektor pedig az argentin marhahústól és a brazil cukornádtól való félelmében támadja az egyezséget.

Drasztikus lépések kellenek a magyar mezőgazdaságban: az alkalmazkodás lehet a kulcsszó

2021. június 10. 12:24
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együttműködésben – 2021. június 9-10-én megrendezi a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást. A rendezvény helyszíne a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldi terület. Az esemény mai nyitó napján felszólalt Áder János köztársasági elnök is.