Nem jár rosszul, aki mezőgépész lesz

2017. november 20. 08:12
A mezőgépész szakmát népszerűsíti a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Bankkal közösen szakiskolai előadások és pályaválasztási napok keretein belül. Céljuk, hogy bemutassák a fiataloknak az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket.
 

A MEGFOSZ az MKB Bankkal közösen látogat el több mint 100 gépforgalmazóhoz, legalább 26 iskolába és csaknem 30 pályaválasztási napra a mezőgépész szakma népszerűsítése érdekében. A szövetség és a Földművelésügyi Minisztérium egy éve ismertette 11 pontos képzési és karrierprogramját, amelynek célja, hogy karrierlehetőséget nyújtva támogassa a mezőgépész diákokat. A mezőgépész szakma olyan komplex hozzáértést igényel, amelyhez a szerelési és informatikai tudás mellett pénzügyi szakértelemre is szükség van. Az utóbbi időben megduplázott a mezőgazdasági gépésztanulók száma. Ám a rekordszámú 2700 diák is csaknem feleannyi, mint amennyi utánpótlásra az ágazatnak szüksége lenne - írja közleményében a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Csapdát fejlesztenek ki a lakásokba behúzódó poloskák ellen

2018. október 18. 12:42
2020-ra várható a prototípus elkészítése.

Feltétel nélkül mindenkire számít az új agrárminiszter

2018. május 15. 09:24
Minden agrárgazdasági szereplőre számít az új parlamenti ciklusban Nagy István agrárminiszter-jelölt. Szerinte tarthatatlan, hogy ma minden termelési kockázatot a gazdálkodók viselnek. A stratégiai célok között többek között a versenyképesség javítását és a munkaerőhiány csökkentését jelölte meg.