Nem jár rosszul, aki mezőgépész lesz

2017. november 20. 08:12
A mezőgépész szakmát népszerűsíti a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Bankkal közösen szakiskolai előadások és pályaválasztási napok keretein belül. Céljuk, hogy bemutassák a fiataloknak az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket.
 

A MEGFOSZ az MKB Bankkal közösen látogat el több mint 100 gépforgalmazóhoz, legalább 26 iskolába és csaknem 30 pályaválasztási napra a mezőgépész szakma népszerűsítése érdekében. A szövetség és a Földművelésügyi Minisztérium egy éve ismertette 11 pontos képzési és karrierprogramját, amelynek célja, hogy karrierlehetőséget nyújtva támogassa a mezőgépész diákokat. A mezőgépész szakma olyan komplex hozzáértést igényel, amelyhez a szerelési és informatikai tudás mellett pénzügyi szakértelemre is szükség van. Az utóbbi időben megduplázott a mezőgazdasági gépésztanulók száma. Ám a rekordszámú 2700 diák is csaknem feleannyi, mint amennyi utánpótlásra az ágazatnak szüksége lenne - írja közleményében a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Mi a helyzet az illegális kutakkal?

2016. augusztus 17. 08:04
A 2016. június 4. előtt illegálisan kialakított kút fennmaradását bírságmentesen lehet engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál 2018 végéig. Az ehhez szükséges jogszabályi változás most lehetővé teszi, hogy az engedély nélkül kialakított vízilétesítményeket legalizálják. A törvénymódosítás továbbá azt is lehetővé teszi, hogy a legálissá vált kutakkal európai uniós forrásokra is pályázhassanak.

Módosult a Munkavédelmi törvény

2018. január 11. 07:30
2018. január 1-től az 1993.évi XCIII tv. (Munkavédelmi törvény) több ponton módosult. Összefoglaltuk a változásokat.