Nem teheti kötelezővé az oltást a munkaadó, de felvételkor figyelembe veheti

2021. április 23. 08:13
Szűcs László:
Nem teheti kötelezővé az oltást a munkaadó, de felvételkor figyelembe veheti

Valószínűleg a hétvégén nyithatnak majd a teraszok. Elvárhatja-e egy munkáltató, hogy például a pincérek be legyenek oltva? Erről beszélgetett Szűcs Zoltán munkajogásszal Balogh Judit a Témában.

 A szakember elmondta, hogy a munkáltató nem kötelezheti arra a dolgozókat, hogy beoltassák magukat. Arra azonban van lehetőség, hogy indokolt esetben ellenőrizze, rendelkezik-e a munkavállaló védettségi igazolvánnyal, ez pedig befolyásolhatja a munkavégzést – például más munkakört kell ellátnia, mint ami a szerződésében szerepel. Ilyen esetben azonban szigorúan követni kell a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat a védettség nyilvántartásával kapcsolatban.

Új munkavállaló felvétele esetén a munkaadónak figyelembe veheti azt, hogy rendelkezik-e oltási igazolvánnyal a jelentkező, de ilyenkor is a munakörből kell kiindulni.

A vendéglátásban például, az ügyfelek és a munkatársak érdekében jogszerű lehet az ilyen típusú megkülönböztetés.

A teljes beszélgetést a szeged.hu-n lehet megnézni.

www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Előrehozott női nyugdíj esetében nincsen munkajogi védelem

2020. december 07. 09:57
A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv. (Mt.) több területen védelemben részesíti azon munkavállalókat, akiknek a munkaviszonya az öregségi nyugdíjkorhatáruk betöltését megelőző 5 éven belül kerül megszüntetésre. Felmerül a kérdés, hogy ez a védelem vonatkozik-e azon hölgyekre, akik a 40 éves jogszerző időtartam betöltését követően, de az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőzően mennek nyugdíjba. A kérdést az alábbiakban vizsgáljuk a bírósági gyakorlat tükrében:

A röghöz kötés helyett a motiválásban hisz az SAP - betekintés a legjobb HR gyakorlatokba

2022. május 06. 11:12
Fontos, hogy ne tűzoltásra kelljen toborozni, hanem a szerves fejlődéssel lehessen foglalkozni, hangsúlyozza Dobos-Horváth Krisztina, az SAP Hungary HR vezetője. A cég tavaly 200 új munkavállalót vett fel, FlexWork programot vezetett be a hibrid munkavégzés kereteinek kialakítására, valamint régiós toborzási kampányt indított az ukrán menekülteknek. Van saját bicikli flotta, és cégautó megváltást kap, aki nem kéri vagy visszaadja a járművet a fenntarthatóság jegyében.