Nem vicc: Lollobrigida betiltja a műhúst a mezőgazdaságért

2023. november 21. 16:55
Ez az első eset, hogy egy ország nemet mond a laboratóriumban előállított húsra – a mezőgazdasági miniszter nyomására.
Nem vicc: Lollobrigida betiltja a műhúst a mezőgazdaságért
Olaszország az első nemzet, amely betiltja a laboratóriumban termesztett húst. Ezt a lépést Francesco Lollobrigida, az olasz mezőgazdasági miniszter a társadalmi és gazdasági kockázatok megelőzésére tett kísérletként jellemezte. A törvényt az olasz parlament alsóháza fogadta el, míg korábban a szenátus már jóváhagyta. Lollobrigida szerint a tilalom békét teremt Olaszországnak a multinacionális vállalatokkal, amelyek „iszonyatos nyereséget” remélnek, de „kockáztatják a munkahelyeket és az állampolgárok egészségét”. Szavai arról tanúskodnak, hogy a döntésben benne van az olasz agrárium elemi érdeke is: „Olaszországnak változatos, gazdag és jó minőségű” élelmiszerei vannak, amelyeket óvni és megbecsülni kell, hangoztatta.
 
Aki mégis nekifog műhúst gyártani, azt akár 150 ezer euróra is megvághatja az olasz élelmiszerbiztonság, sőt, a tulajdonosok akár 3 évre is jogkorlátozást szenvedhetnek el.
 
forrás: agraragazat.hu

Kapcsolódó cikkek

Rövid összefoglaló a Közös Agrárpolitika 2023-2027 közötti támogatásairól

2023. február 03. 13:10
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2023-tól kezdődő időszakát Magyarország Stratégiai Terve alapozza meg, amely 2027-ig szabályozza a támogatások feltételrendszerét.
 
Hazánk Stratégiai Tervének Európai Bizottság általi 2022. november 7-i elfogadása egyrészt azt jelenti, hogy a finanszírozási források 2023-tól rendelkezésre állnak a magyar agrárium számára, másrészt pedig, hogy a kormány által abban foglalt célok és intézkedések alkalmasak a bizottsági elvárások teljesítésére.

Add el termékeidet, terményeidet egyszerűen a nap 24 órájában! Friss gyümölcs, zöldség vagy tojás egy gombnyomásra +VIDEÓ

2024. január 26. 15:14
A Nonstop-Box segítségével a termelők és a kereskedők könnyebben tudják értékesíteni a termékeiket.