Mezőgazdasági összeírást végez a Központi Statisztikai Hivatal

2023. május 09. 10:38
A KSH 2023. május 15. és július 15. között mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást végez Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók számára, amihez a kérdőív kitöltői nagyban hozzájárulnak a pontos adatszolgáltatással.
Mezőgazdasági összeírást végez a Központi Statisztikai Hivatal
Az adatszolgáltatásba bevont gazdaságok levélben, illetve e-mailben kapnak értesítést, valamint az online kitöltéshez szükséges belépőkódot. Az összeírás teljes mértékben elektronikus: az adatfelvétel online felületen, illetve összeírói tableteken történik.
 
Az online önkitöltésre május 15. és 31. között van lehetőség, ezt követően július 15-ig összeírók keresik fel azokat a gazdaságokat, ahonnan nem érkezett be online kérdőív.
A KSH kéri az adatszolgáltatásba bevont gazdaságokat, hogy válasszák az online önkitöltés kényelmes és gyors módját.
 
További információért keresse fel a https://www.ksh.hu/agrarcenzusok_gszo honlapot, hívja a KSH zöldszámát (06 80 44 20 40), vagy érdeklődjön e-mailben az agrarstatisztika@ksh.hu címen!
Forrás: KSH

Kapcsolódó cikkek

A Fendt márka magyar rajongói ennek nagyon fognak örülni! – VIDEÓ

2023. február 24. 15:56
Elindul a Fendt teljes termékcsaládjának bevezetési programja Magyarországon.
 
Az AgroVario Kft. üzletfejlesztési igazgatója, Takács Zoltán beszélt a kezdetekről, a lendületről és a céljaikról. A cég 2022-ben kezdte el fejleszteni a tevékenységét azzal a céllal, hogy 2023 végéig nyolc telephelyből álló hálózatot építsenek ki. A telephelyek az értékesítési tevékenységbe folyamatosan csatlakoznak majd be, hogy az ügyfelek egyre több helyen megtalálhassák a vállalat által kínált termékeket.
 

Szőlészeti Szakmai Nap – a LIFE VineAdapt projekt eredményeinek bemutatása

2023. április 27. 11:48
Kiderül, hogy a sorköztakarás növeli-e a talaj nedvességtartalmát.
 
Az ÖMKi sok szeretettel vár mindenkit április 28-án Egerben a Szőlészeti Szakmai Napon.
 
A szakmai napot Tóth Ferenc, a kertészeti csoport vezetője és Miglécz Tamás nyitja meg, majd bemutatják a LIFE VineAdapt projekt keretében vizsgált sorköztakaró növényzet telepítésének eredményeit.