Német földművesek: A politika elveszi a fiataloktól a gazdálkodás örömét +VIDEÓ

2024. január 31. 12:53
Szinte egész Európa gazdatársadalma forrong, s a dominó-effektust elindító német földművesek újabb akciónapot hirdettek mára.
 
Az agrarheute tudósítása szerint mintegy 200 gazda torlaszolta el az A81-es autópályát Sulz am Necker közelében tegnap reggel, kilométeres forgalmi dugók alakultak ki.
Német földművesek: A politika elveszi a fiataloktól a gazdálkodás örömét +VIDEÓ
Gazdák nélkül nincs élelmiszer – ez nem zsarolás, hanem tény – forrás: Youtube
 
Mint azt Christian Coenen, a "Land schafft Verbindung Baden-Württemberg" szervezője elmondta, a gazdálkodók Stuttgartba igyekeztek egy újabb nagy tüntetésre, ahova 3000 traktort és járművet vártak. Mára pedig az autópályák agglomerációkhoz közeli bejárataihoz és a felüljárókra hirdettek demonstrációkat a gazdaszervezetek.
 
A Bajor Gazdák Szövetsége a gazdák aggodalmaira szeretné felhívni a figyelmet, ami valójában a nem mezőgazdaságból élő lakosságot is érinti így vagy úgy.
 
„Mögöttünk kell tartanunk az embereket, szükségünk van a támogatásukra" – nyilatkozta a BBV elnöke, Günter Felßner hétfőn egy interjúban.
 
Felßner egy szombati Lindau-i rendezvényen is beszédet mondott, ahol azt kérdezte a gazdáktól: "Van még erőnk a következő néhány hétben, hogy kiálljunk a problémáink megoldásáért? " Mire azok sípokkal és hangos kolompokkal adtak igenlő választ.
 
Felßner azt mondta: „Nálunk van a hatalom és a felelősség. A mezőgazdasági dízel csak egy a számos olyan kérdés közül, amelyekkel most teljes erőbedobással foglalkozunk."
 
Hozzátette: az agrárdízel-visszatérítésért az utolsó másodpercig küzdeni fognak.
 
Dr. Holger Hennies, a Landvolk Niedersachsen elnöke pedig egy helyütt így fogalmazott:
 
"Más stílusú politikára van szükségünk és nem tűrhetjük tovább, ahogy bánnak velünk. Lehet, hogy ez nem olyan fontos a köztünk lévő idősebbeknek – ők már hozzászoktak ehhez a korábbi kormányoktól. De a fiatal gazdálkodóiknak igen: céltalan és strukturálatlan viselkedésével a politika elvesz minden örömöt tőlük a világ legszebb hivatásában! Nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Már csak ezért is érdemes küzdeni – és a mezőgazdaság minden más megoldatlan problémájáért, mint például az állatjólétért, az adótörvényért vagy a műtrágyarendeletért."
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

„Val Duchesse kiút a szociális párbeszéd zsákutcájából”

2024. február 02. 15:51
Majdnem 40 évvel a szociális párbeszédről szóló első európai Val Duchesse találkozó után a kastély adott otthont a szociális párbeszédnek az Európai Unióban betöltött szerepét megerősítő nyilatkozat aláírásának.
 
A nyilatkozatot az európai munkaadók és szakszervezetek, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Tanács belga elnöksége írta alá.

Az angol már a múlté: kiderítettük, ezek a nyelvek most aranyat érnek a munkaerőpiacon

2024. július 23. 15:18
Abban talán mindenki egyetért, hogy az idegennyelvek ismerete az élet számos területén jelent előnyt és kiváltságot - az egyik legkézenfekvőbb példa a munkaerőpiac lehet, ahol az anyagi és szakmai előrehaladást is nagyban befolyásolja a nyelvek ismerete. Arról nem is beszélve, hogy már egy állásinterjún is előnnyel indul az, aki magabiztos nyelvtudást tud felmutatni. Kérdés, hogy az angol, mint világnyelv, mennyire számít még mindig valóban előnynek és hogy mik azok a feltörekvő nyelvek, amik 2024-ben a legpiacképesebb tudást biztosítják. Ebben a cikkben a Pénzcentrum többek között ezekre a kérdéseke kereste a választ.