Nemet mondott a 400 túlórára a Spar

2019. január 10. 08:26
A vállalat egyetért a KDFSZ meglátásaival, és nem akar változtatni az évek óta érvényben lévő szabályokon.
A Spar megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) arról, hogy a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül a jövőben nem kívánnak élni további többletmunka lehetőségével – írja a Magyar Idők. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a kormányközeli lapot arról tájékoztatta: ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. ügyvezetőjétől, hogy rövidesen írásba öntik a megállapodást. Megkeresésükre a Spar kommunikációs vezetője is megerősítette a megállapodást. Maczelka Márk elmondta: már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.

„Így a vállalat természetesen egyetért a KDFSZ meglátásaival: a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket”

– fogalmazott.
A lap korábban arról írt, hogy a Tesco Globál Áruházak Zrt. jogi képviselője hétfőn átvette azt az írásban tett javaslatot, amelyben a KDFSZ azt indítványozza: kössenek megállapodást az áruházi munkavállalók egészségvédelme érdekében. Ebben a munkaadó garantálja, hogy 2019-ben és 2020-ban áruházaiban és logisztikai központjaiban a túlórák szervezésekor nem alkalmazza a 400 órás munkaidőkeretet, hanem továbbra is az eddigi gyakorlatot követi, és a dolgozókkal a maximális, 250 óra rendkívüli munkaidőn túl önkéntes túlmunkára nem köt megállapodást. A javaslatot a cég vezetői jelenleg mérlegelik. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) pedig szerdán közölte: már négy céggel tárgyal arról, hogy ne vezessék be a rabszolgatörvény néven elhíresült törvénymódosítást. A KASZ közleménye azt tartalmazza: a törvény aláírását követően egyeztetéseket kezdett a munkáltatókkal a konfliktus elkerülése érdekében. Ennek köszönhetően már négy munkáltatóval megállapodás közeli állapotban vannak.

nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Felértékelődik a munkáltatók felelőssége - bemutatjuk az egyik legkedvezőbb juttatást

2018. november 26. 10:47
Örömteli fordulat történt az idén, mivel növekedésnek indult a munkáltatói befizetések összege az önkéntes nyugdíjpénztáraknál. A fordulat az egészségpénztáraknál még várat magára. Közben az is látszik, hogy a munkavállalók nagyon megbíznak a pénzárakban, jelentősen növelték az egyéni befizetéseiket, ebben pedig szerepe van a 20 százalékos, akár 150 ezer forint összegű adókedvezménynek is - mondta a Hrportal.hu-nak adott interjújában dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárszövetség Országos Szövetsége (Pénztárszövetség) elnöke.

A legnagyobb munkaadók Magyarországon

2022. március 30. 10:19
Új sorozatunkban rendszeresen monitorozzuk a legnagyobb magyarországi munkaadókat az OPTEN céginformációs szolgáltatóval együttműködésben. Indításként a legnagyobb foglalkoztatókat gyűjtöttük össze a legutóbbi, 2022. januári publikus létszámadatok alapján. Iparágakban is megnéztük, hol dolgoznak a legtöbben.